Kültür Sanat Çadır kentte film festivali

Çadır kentte film festivali

16.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hatay’da yaralar sanatla sarılmaya çalışıyor. Bu yıl “Antakya Varsa Ben de Varım” mottosuyla 13-19 Ekim tarihlerinde Antakya’da gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Antakya Film Festivali’ne Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce film başvurusu yapıldığı bildirildi. Festivale yaklaşık 400 filmin başvurduğu duyuruldu.

Çadır kentte film festivali

Festival başkanı Mehmet Oflazoğlu çadır ve konteyner kentlerde festival hazırlıklarında oldukların belirterek şunları kaydetti: “2013’te başladığımız Uluslararası Antakya Film Festivali’ni, yine aynı yerinde ama bu defa çadır ve konteyner kamplarında yapacağız. Sanatın iyileştirici gücünü kullanarak hem festivali sürdürmek hem de Antakya’da yaşayan halkın bir nebze de olsa rehabilite olmasını sağlamak istiyoruz.” 

Haberin Devamı

Festival için gerçekleştirilen “Antakya Varsa Ben de Varım” video destek kampanyasına ise İlber Ortaylı, Metin Uca, Cengiz Bozkurt, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, İbrahim Konar, Fulya Öztürk, Gizem Türemen, Gülnur Saydam, Zeynep Öykü, Emrah Kuş, Semih Çalışkan, Haldun Dormen, Ahmet Mümtaz Taylan, Meltem Cumbul, Hude Gürbüz, Teoman Kumbaracıbaşı, Renan Bilek, Mehmet Demir Yılmaz, Aslıhan Malbora, Asena Girişken, Emre Özcan, Başak Tuncel, Feryal Bayram, Şükran Aktı, Yağmur Üçkardeş, Ceren Gündoğan ve Melis Doğan gibi isimler yolladıkları videolarla desteklerini bildirdiler.