Kültür Sanat Calexico ve Jamie Lidell Salon'da!

Calexico ve Jamie Lidell Salon'da!

27.11.2012 - 10:38 | Son Güncellenme:

Calexico, Eylül ayında çıkan son albümü Algiers turnesi kapsamında 2 ve 3 Mart’ta İstanbul’da

Calexico ve Jamie Lidell Salonda

Salon, yeni yılda müziğin iki büyük ismini İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Ünlü post-rock grubu Calexico ve günümüz ‘soul’ müziğinin en sevilen isimlerinden Jamie Lidell yeni yılda Salon sahnesinin konuğu olacak. Calexico ve Jamie Lidell konserlerinin biletleri, 30 Kasım Cuma günü Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Calexico, Eylül ayında çıkan son albümü Algiers turnesi kapsamında 2 ve 3 Mart’ta İstanbul’da

Amerikan ‘folk’unu ve Latin müziğini olağanüstü bir biçimde kaynaştıran, başarılı post-rock grubu Calexico Mart ayında Salon sahnesinde olacak. Calexico, Eylül 2012'de piyasaya sürdüğü, hayranlarının takdirini toplayan Algiers adlı son albümünün turnesinin İstanbul ayağında, sevilen parçalarıyla, 2 Mart Cumartesi ve 3 Mart Pazar akşamları Salon’da hayranlarıyla buluşacak.

İlk olarak “Giant Sand” adı altında çalmaya başlayan ve daha sonra beraber kurdukları Calexico grubunun değişmez ikilisi olarak anılan Joey Burns ve John Convertino, Güney Amerika ve Meksika folk müziklerini harmanlayarak müzikseverlerin büyük beğenisini toplamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Spoke adlı ilk albümlerini 1996'da kaydeden Amerikalı topluluk Calexico, bugüne dek birbirinden başarılı 7 stüdyo albümüne imza attı. Her albümde kendilerini biraz daha yenileyen, tüm kayıtlarda aynı yenilikçi ve deneysel anlayışı koruyan topluluk özgün tarzlarını, geleneksel ve çağdaş müziği dengeleyerek geliştiriyor. Burns ve Convertino'nun birlikte yazıp besteledikleri parçalar, grubu folk müziğin efsaneleşen isimlerinden biri haline getirdi. Sevilen grup Love'ın “Alone Again Or” adlı parçasına yaptıkları yorumla büyük ses getirirken, Circo ve The Guard filmlerine yaptıkları müziklerle, kendilerini farklı alanlarda da kanıtladılar.

Son dönemin en parlak isimlerinden, ‘soul’un yeni temsilcisi Jamie Lidell 23 Mart’ta Salon’da

Mart ayının bir diğer sürpriz ismi, ‘soul’un günüzün en beğenilen temsilcilerinden Jamie Lidell… İngiltere’nin son yıllarda çıkardığı en etkili isimlerden olan Jamie Lidell, 23 Mart Cumartesi akşamı Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Salon izleyicilerinin yerinde duramayacağı bir performans sergileyecek.

2005’te yayımladığı Multiply albümüyle kendini geniş kitlelere tanıtan Jamie Lidell, 2008’de yayımladığı Jim albümü ile Amerikan Bağımsız Müzik Ödülleri’nde “En İyi Pop/Rock” ödülünü almıştı.

Konserleri sırasında kayıtlarını yeniden düzenleyerek yaptığı doğaçlama performanslarla dikkat çeken Lidell, Gonzales, Mocky, Feist, Beck ve Simian Mobile Disco gibi isimlerle yaptığı müzikal işbirlikleriyle de tanınıyor.

Haberin Devamı

Lidell’in merakla beklenen ve kendi adını taşıyacak son albümü, Şubat 2013’te dünyanın en tanınmış bağımsız plak şirketlerinden Warp Records tarafından yayımlanacak. Jamie Lidell, yeni albümünün tanıtım turnesi kapsamında 23 Mart Cumartesi gecesi Salon’a uğrayacak.

Salon’un yeni yıl konserlerinin biletleri bu Cuma satışa çıkıyor. Alternatif müziğin başarılı isimlerini kaçırmak istemeyenlere duyurulur.

Yeni yılda Salon’a konuk olacak sürpriz isimlerin biletleri, 30 Kasım Cuma günü Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satışa çıkıyor.

Salon’un yeni yıl programında, Calexico ve Jamie Lidell’in yanı sıra 2009'da Robert Alfons ve Maya Postepski (Austra) tarafından kurulan, Kanadalı synthpop ikilisi Trust, Norveçli prodüktör ve DJ Prins Thomas ve orkestrası, prestijli Mercury ödülü adaylığı ile de adından söz ettiren, İngiliz caz rock topluluğu Roller Trio ve uzun süredir merakla beklenen Japon enstrümantal rock topluluğu Mono gibi isimler de yer alıyor. Farklı müzik türlerinin yıldız isimlerini kaçırmak istemeyen müzikseverlere duyurulur.

Haberin Devamı

Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.