Kültür Sanat Canlandıranlar seçkisi belli oldu

Canlandıranlar seçkisi belli oldu

31.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu sene 17-23 Ekim arasında İstanbul’da düzenlenecek 10. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nin (CUFF) yarışma ve yarışma dışı seçkisi belli oldu. Başvuruda bulunan 1000’den fazla eser arasından, yarışma için 21 ülkeden 55 film, yarışma dışı gösterim için de 25 ülkeden 80 film seçildi.

Canlandıranlar seçkisi belli oldu

Tüm kısa filmler festival süresince 12 ayrı program ile Institut Français (Fransız Kültür) ve Akbank Sanat’ta gösterilecek. 10. Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nin jürisi dünya çapında bilinen üç profesyonelden oluşuyor: “Morph”, “Shaun the Sheep” gibi stop motion filmlerle dünya çapında bir hayran kitlesi kazanan usta animasyon sanatçısı Peter Lord, Kaboom Animasyon Festivali’nin Sanat Yönetmeni Aneta Ozorek ve ülkemizin dünya çapında başarılı animasyon sanatçısı Ayce Kartal bu yılın jürisini oluşturuyor.

Haberin Devamı

Jüri; En İyi Film, En İyi Türk Filmi, En İyi İlk Film ve Peak Game tarafından desteklenen En İyi Öğrenci Filmi Ödülleri’nin sahiplerini belirleyecek. Ayrıca bu sene ilk defa Sinema Yazarları Derneği üyelerinden oluşan bir jürinin değerlendirmesiyle SİYAD Özel Ödülü verilecek. Ödüller 22 Ekim 2023 Cumartesi günü açıklanacak. l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ