Kültür Sanat Cannes’da Vatikan ve Papa rüzgârı!

Cannes’da Vatikan ve Papa rüzgârı!

13.05.2011 - 21:26 | Son Güncellenme:

Ünlü İtalyan yönetmen Nanni Moretti’nin Vatikan komedisi Cannes’da büyük ilgi çekti. Film görevi nedeniyle panikleyen ve isteksiz bir papayı anlatıyor...

Cannes’da Vatikan ve Papa rüzgârı

64. Cannes Film Festivali’nde kırmızı halı ve yarışma açısından heyecanlı bir gün yaşandı. Önceki gün festivalde gösterimi yapılan “Kung Fu Panda 2”nin seslendirme kadrosunda bulunan Dustin Hoffman kırmızı halıda yürüyen isimler arasındaydı. Hoffman düzenlenen bir basın toplantısında huzurun öneminden dem vurdu:
“Huzuru bulmak için belki de bir çocuğun dünyaya duyduğu merakı keşfetmek yeterlidir.”
Festivalin üçüncü gününde izleyici karşısına çıkan Altın Palmiye adayı filmlerden biri de ünlü İtalyan yönetmen Nanni Moretti’nin “Habemus Papam” (Bir Papa’mız Var) adlı filmiydi. İsteksiz ve üzerine yüklenen görevler nedeniyle panikleyen bir papanın hikayesini anlatan komedi türündeki film, eleştirmenler tarafından beğenildi. Film, son dönemde Katolik Kilisesi’ni sarsan seks ve finansal skandallardan uzak durmasıyla dikkat çekti. Moretti, “Kilise güvenirliğini kaybetmiş gibi gözüküyor. Ama ben son dönemki olaylardan esinlenmek yerine kendi Vatikan hikayemi anlatmak istedim” dedi.
Festivalde Cannes klasikleri adlı bölümde bugün Ömer Lütfi Akad imzalı 1966 yapımı “Hudutların Kanunu” gösteriliyor. Fatih Akın’ın tavsiyesi üzerine Dünya Sinema Vakfı tarafından Bologna Film Enstitüsü’nde restore edilen film için yapılacak özel gösterime Fatih Akın ile filmin oyuncularından Tuncel Kurtiz katılıyor.

Haberin Devamı

Cannes’da Vatikan ve Papa rüzgârı

Yeni filmi “Special Forces”ın dağıtımcılara gösterilecek 20 dakikalık bölümü nedeniyle Cannes Film Festivali’ne katılan Diane Kruger, kırmızı halıda sevgilisi Joshua Jackson’la poz verdi. “Dawson’s Creek” dizisinin yıldızlarından Jackson’ın smokinin altına giydiği Lanvin marka spor ayakkabıları, moda sitelerinde eleştiri oklarının hedefi oldu.

Dün gösterilen “Sleeping Beauty” adlı yarışma filminin gösterimine katılan Jane Fonda, yıllardan etkilenmemiş gözüküyordu ve güzelliğiyle dikkat çekti.