Kültür Sanat Caz hem açık havada hem dijital ortamda

Caz hem açık havada hem dijital ortamda

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl Kovit-19 salgını nedeniyle ertelenen İstanbul Caz Festivali, 2-14 Eylül arasında açık hava mekânlarda, 4 Eylül-16 Ekim arasında ise çevrimiçi platformda izleyicisiyle buluşacak. Konserler iki gün arayla çevrimiçi platform üzerinden bilet satın alınarak izlenebilecek.

Caz hem açık havada  hem dijital ortamda

Dijital yayına açılan konserlere 45 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden erişilebilecek. Çevrimiçi platformun adresi ve ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacak.

Haberin Devamı

İstanbul Caz Festivali’ni bu yıl yaşanan zorlu şartlara rağmen gerçekleştirme kararı, müzisyen ve müzik sektörü emekçilerini desteklemek ve aynı zamanda kültürel faaliyetlerin sürekliliğini sağlayabilmek amacıyla alındı. Kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan İKSV tarafından düzenlenen festival, bu vesileyle izleyicilerini bu zor dönemde hem sanatçıları hem de sektör emekçilerini desteklemeye davet ediyor.

İki müzisyene ödül

27. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, Türkiye’de caz müziğine katkıları ile tanınan iki önemli isme; müziği yaşam tarzı olarak benimseyen caz müzisyeni Atakan Ünüvar ve dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Barbaros Erköse’ye takdim edilecek.

Festivalin 2 Eylül’deki fiziki konserinde Selen Güln Quintet ft. Sibel Köse ve Ece Göksu, Swissotel’de, 3 Eylül’deki konserinde Can Güngör yine Swissotel’de, 7 Eylül’deki konserde Baba Zula Feriye’de, 8 Eylül’deki konserde Ayyuka ve Pithoui Feriye’de, 9 Eylül’deki konserde Islandman, Tuğçe Şenoğul ve Guguo Feriye’de, 10 Eylül’de Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni, Andalusia Trio Kuruçeşme’deki Açıkhava Gösteri Merkezi’nde, 14 Eylül’de ise Jülide Özçelik ve Bilge Günaydın Quintet The Marmara Esma Sultan’da sahnede olacaklar.