Kültür Sanat ‘Cevap’lar zamanla değişir!

‘Cevap’lar zamanla değişir!

26.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Harun Tekin’in öğrencisi genç müzisyen Simge Pınar, yeni şarkısı “Cevap”ı ve hayallerini anlattı: “Şarkı söylemeyi hep çok sevdim, ama asıl hayalim kendi şarkılarımı yazmak ve söylemekti”

‘Cevap’lar zamanla değişir

Gizem Çetimen - Genç müzisyen Simge Pınar’ın müzikle yollarının kesişmesi üniversite son sınıftayken Mor ve Ötesi’nin solistli Harun Tekin’in düzenlediği “Şarkı Yazma Atölyesi”nde olmuş. Koç Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği mezunu olan Pınar, sonrasında Tekin’in desteğini alarak 2019 yılında ilk albümü “Güzel Şeyler”i dinleyiciyle buluşturdu. Şimdi ise Pınar, bu sene sonunda çıkması planlanan ikinci albümü “Sevgideğer”den ilk teklisi “Cevap”ı Universal Music aracılığıyla yayınladı. Pınar ile yeni şarkısı, müziği ve albümü üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

Şarkı sözü yazmaya nasıl başladınız?

Çocukken müzik dinlediğimde, beni büyüleyen şarkılar gibi şarkılar yazmaya çalışır, ufak tefek denemeler yapardım. Şarkı söylemeyi hep çok sevdim; ama asıl hayalim kendi şarkılarımı yazmak ve söylemekti. Yıllar içerisinde, anlatmak istediğim hikâyeleri insanlara en iyi şekilde aktarmanın yollarını arayarak şarkılar yazmaya başladım. Her ne kadar birileriyle paylaşma gibi bir amacım en başta yoktuysa da içten içe istiyormuşum, şimdi anlıyorum. Defterler dolusu şarkı sözü yazmıştım ergenlik yıllarımda. Atmaya kıyamadığım, birisi okursa diye hep ödümün patladığı ve okurken hâlâ utandığım bir sürü defter var evde.

İkinci albümünüz “Sevgideğer” ne zaman müzikseverlerle buluşacak. Ve ikinci albümünüzü yayınlayacak olmak size ne hissettiriyor?

Haberin Devamı

İkinci albümümü bu sene bitmeden yayınlamak istiyorum. Albümümün habercisi olarak öncesinde birkaç tekli yayınlayacağız. Bir müzisyen olarak albüm yaratmak beni, işimle ilgili en çok heyecanlandıran kısım ve bu yüzden çok sabırsızlanıyorum!

Müzikseverleri bu albümde neler bekliyor?

İkinci albümümün ismini daha ilk albümümü yayınlamadan koymuştum. Yani epeydir hayalini kurduğum bir albüm bu. Romantik, rock sound’un ağırlıkta olduğu bir albüm olacak.

Geçtiğimiz günlerde albümünüzün ilk teklisi “Cevap”ı paylaştınız. Bu şarkıyı yazarkenki hisleriniz, düşünceleriniz nelerdi? Nelerden etkilendiniz?

“Cevap”la ilgili hislerim yıllar içerisinde epey değişikliğe uğradı. Şarkı yazmanın en sevdiğim taraflarından biri de bu, yazdığınız anki bakışınız ile yıllar sonra hissettikleriniz birbirinden çok farklı olabiliyor. Bu da bana şarkıların aslında sürekli yaşadığını, büyüdüğünü, olgunlaştığını ve dönüşüme uğradığını hatırlatıyor. “Cevap”ın prodüktörlüğünü Efe Demiral üstlendi. Beraber çalıştığım müzisyenlerin şarkıya kattıkları için minnettarım. Şarkılarımın ne anlattığını söylemeye artık biraz çekiniyorum, geçtiğimiz albümde bu konuda daha rahat olsam da bu defa her dinleyen kendisi yorumlasın isterim. Aradığım cevapların içimde olduğunu hatırlayarak söylüyorum bu şarkıyı.

Haberin Devamı

Gelecekte müzik serüveninizi neler bekliyor?

Çok uzun yıllar üretebilmek istiyorum; beni her gün heyecanlandıran şarkılar yazmak, söylemek ve paylaşmak en büyük dileğim. Konserlerde dinleyicilerle buluşmak, şarkılarımı hep bir ağızdan söylemek için sabırsızlanıyorum!

“Edebiyattan ilham alıyorum”

Şarkılarınızı yazarken nelerden ilham alırsınız? Bazı şarkılarınızda edebi eserlerin izlerini görmek mümkün…

Her şeyden ve herkesten ilham alabilirim. Başta edebiyat olmak üzere, izlediğim filmler, hayatıma giren insanlar, yolda yürürken tanık olduğum sesler ve hikâyeler… Algıladığım, bilinçli ya da bilinçsiz şekilde maruz kaldığım her şey beni yaratmaya itebiliyor.

Edebiyata da ilginiz var. Peki edebi metinler de yazıyor musunuz? Yazıyorsanız bunları okuyacak mıyız?

Kendimce bir şeyler yazıyorum fakat bunlara edebi metin diyebilir miyiz, bilemiyorum. Bunun üzerine pek düşünmüyorum sanıyorum. Daha evvel benzer bir soru geldiğinde çok şaşırmıştım ve böyle bir düşüncem olmadığını söylemiştim. Yıllar geçtikçe yazdıklarımı yayımlama fikrine daha yakın hissediyorum. Kim bilir belki cesaretimi toplar bir gün onları da paylaşırım.