Kültür Sanat“Çok Satan” değil, “Çok Satması Gereken” bir yazar, Şebnem Pişkin

“Çok Satan” değil, “Çok Satması Gereken” bir yazar, Şebnem Pişkin

04.01.2016 - 13:24 | Son Güncellenme:

Gün geçmiyor ki yeni bir yazar, yeni bir kitap piyasaya çıkmıyor olsun. Hal böyle olunca nitelikli yazarı ve nitelikli kitabı seçmek okuyucu açısından bir hayli zorlu olabiliyor. “Çok Satanlar” reyonunda umduğunu bulamayan okuyucu için “Çok Satması Gerekenler” reyonu da şart oldu gibi. İşte biz de size bu haberimizde “Çok Satması Gereken” bir yazarı ve sıra dışı eserlerini tanıtmak istiyoruz.

“Çok Satan” değil, “Çok Satması Gereken” bir yazar, Şebnem Pişkin

Yazarlıkta on yılı geride bırakan ve her sene yeni bir kitapla ürün vermeye devam eden yazar Şebnem Pişkin, Türk edebiyatında daha önce denenmemiş bir şeyi yapıyor ve tasavvuf, tarih ve fantastik kurguyu birleştirerek eserler veriyor. Yazarın, sade ve akıcı dili daha ilk cümlesinden itibaren okuyucuyu yakalıyor ve tasavvuf zemini üzerine yerleşen, kimi zaman metafizik öğelerle, kimi zamansa paralel evrenler ve zaman kaymaları gibi bilimsel gerçeklerle örülü hikayeleri bir solukta okunuyor. Böylece yazar Şebnem Pişkin’in kitapları “Çok Satanlar Reyonu”nda asla yer almasa bile nitelikli okuyucuların birbirine tavsiyesi yoluyla elden ele dolaşıyor ve kendine sadık bir okuyucu kitlesi oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yazarın 2006 senesinde çıkan ilk kitabı “Bir” kişisel gelişim türünde olmasına rağmen bu türde hiç de alışık olmadığımız bir şekilde yazılmış. Okuyucuya bol bol tavsiye veren ve yol göstermeye çalışan bir derleme kitap değil tam tersine yazarın bireysel “dönüşüm ve gelişim” deneyimlerini kendi ağzından adeta günlük tutar gibi anlattığı bir kitap, “Bir”. Bu sayede okuyucu yazılanları kendi yaşamıyla birleştirebiliyor ve her şeyin BİR’den gelip BİR’e döndüğü bu döngüsel hayat sürecinde tesadüfe yer olmadığına, tesadüf sanılan şeylerin gerçek birer mucize olduğuna kolayca ikna oluyor. Öyle ki sadece kitabın bölüm sonlarındaki koyu renkle yazılmış çıkarımları bile okusanız, hayata bakış açınız değişebilir. İşte bu yönleriyle Şebnem Pişkin’in kişisel gelişim türündeki Bir adlı kitabı benzerleri arasında öne çıkıyor. Zaten yazar bu kitabıyla internette en çok tıklanan kişisel başarı siteleri tarafından Türkiye’nin en iyi 10 kişisel gelişim yazarından biri olarak seçilmiş.

Haberin Devamı

Şebnem Pişkin’in farklı kurgusu ve sunduğu sıra dışı bilgiler açısından bir başka dikkat çekici eseri ise Efsun. Efsun, gerçekten efsunlu bir roman. Ünlü tasavvuf âlimlerinden biri olan İbn Arabi’nin anlaşılması oldukça güç “harfler alemi” bilgisi üzerine kurgulanmış ama yazarın sade ve kolay anlaşılır yazı dili sayesinde bu güç bilgiler bile anlaşılır kılınmış. Ustaca kurgulanmış hikayeyi okurken okuyucu hem şaşırıyor, hem de son derece ilginç metafizik gerçekleri öğreniyor. Kitabın sonunda okuyucu zaman ve mekan kavramlarının hakikatte bulunmadığına, uzak mekanların yakın olmasının ve zamanın kişiye genişlemesinin mümkün olduğuna, insanın gerçek yurdunun mekansızlık alemi olduğuna sıra dışı bir kurgu içinde tanıklık ediyor. Şayet dualara gizlenmiş sihirli kelimeler, harfler ve başka alemlere seyahat ilginizi çekiyorsa Efsun’u mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Öte yandan Şebnem Pişkin’in diğer okunması gereken eserlerinden de bir cümleyle bahsetmek gerekirse;

Ruhun ezelde başlamış olan serüveni için İsrafil’in Aynası’nı,

Haberin Devamı

Evrenin bir hafızası olan taşların dilinden Hazreti Peygamberi okumak için Gece Taşı’nı,

Aşk ilmiyle cihanı aydınlatan Hz.Mevlana ve Hz. Şems’in gönüllere dokunan hikayesi için Celaleddin’i,

Sıra dışı bir antikacı dükkanındaki tuğra koleksiyonu ve 2.Abdülhamit döneminde yaşanan efsanevi aşkı öğrenmek için Tuğra’yı,

Aşk’ın mecazi ve ilahi boyutunun şiirsel dilde anlatımına tanıklık etmek isteyenler içinse Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar’ı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Kısaca Şebnem Pişkin kimdir?

Şebnem Pişkin 1978’de doğdu. Ortaokulu Erenköy Kız Lisesi’nde ve liseyi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi ve Kadıköy Kız Lisesi’nde okuyan yazar, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.(1999) Bir süre iş dünyasında otomotiv, bilişim ve turizm sektörlerinde satış ve pazarlama alanında çalıştıktan sonra ilk kitabı Bir yayınlandı (2006). Bu kitabıyla Türkiye’nin en iyi 10 kişisel gelişim yazarından biri seçildi. Aynı kitap farklı yayınevlerinden üç baskı yaptı.

Haberin Devamı

Tasavvuf bilgisini fantastik kurguyla birleştirerek yazılar yazan Şebnem Pişkin’in biyografik roman türündeki Sevgili Abdülhamit Han (2011) ve Mevlana-Şems ilişkisini irdelediği Celaleddin (2012) isimli romanları beğeni topladı. 2011’de yayınlanan Efsun adlı romanında tasavvuftaki en ağır konulardan biri olan “harfler âlemi” konusunu işledi. İsrafil’in Aynası (2009), Kırklar Diyarı (2010) ve Gece Taşı (2013) adlı romanlarında metafizik konuları fantastik kurgu içinde okuyucuya sunmayı başardı. 2015 senesinde anı/hatıra/mektup türündeki kitabı Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar’da ise Aşk’ın iki yönünü, beşeri ve ilahi boyutunu yine tasavvuf zemini üzerinde okuyucuya sundu.

Yılın yarısı İstanbul’da, diğer yarısı ise Bodrum’da ikamet eden yazarın yayınlanmış tüm eserleri şöyle:

Bir (2006)

Tuğra (2008)

İsrafil’in Aynası (2009)

Kırklar Diyarı (2010)

Efsun (2011)

Sevgili Abdülhamit Han (2011)

Celâleddin (2012)

Gece Taşı (2013)

Avucumda Açan Us Çiçekleri (2014) (Şiir)

Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar (2015)

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler