Kültür Sanat Dansın yakışıklıları: Los Vivancos

Dansın yakışıklıları: Los Vivancos

15.12.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

Yakışıklı kardeşler Los Vivancos, 16 Aralık Cumartesi gecesi İstanbul’da.

Dansın yakışıklıları: Los Vivancos

Flamenko tutkunlarının sahnede izlerken başını döndüren yakışıklı kardeşler, Los Vivancos, 16 Aralık Cumartesi gecesi İstanbul’da. Birer savaşçı havasında flamenko yaparken güçlü danslarıyla hayran bırakan ama ayrıca konservatuvar geçmişleriyle bale estetiği taşıyan kardeşleri 2005 yılından 2015 yılına kadar neredeyse 10 yıl PR olarak temsil ettiğim Pasion Turca sayesinde tanıyorum ve hepsi adeta kendilerini dansa adamış kardeşler desem hiç abartılı olmaz, biliyorum.

Haberin Devamı

Önceki gösterilerinde dev bir Hollywood prodüksiyonu gibi sahnede parlayan kardeşler aynı babadan. Onlarca söyleşiden yola çıkarak çapkın babalarını hepimiz bildiğini düşünüyorum. Ama hala Flamenko coşkularına şahit olmadıysanız, 16 Aralık akşamı yepyen gösterileri buyurun TİM Show Center’a, flamenko ile yangınlara…

Born to Dance

2016 Nisan ayında Madrid’te dünya prömiyerini yaptıkları ‘Born to Dance’ gösterisinde Los Vivancos, Metallica, Deep Purple, Leonard Cohen’in de içinde olduğu birçok klasikleşmiş şarkıyı, muhteşem dansları eşliğinde sunuyor. Born To Dance, Tap-dance, komedi ve dövüş sanatlarını, flamenko ile buluşturuyor ve dört gözle bekliyorum. Los Vivancos, yepyeni gösterilerinde dünyaca bilinen şarkıları ve kendi bestelerini Joan Martorel ile üretirken, kayıtlarını Budapeşte Senfoni Orkestrası ile yapmış. 9 yıl içinde ‘7 Hermanos’ ve ‘Aeternum’ ile bizleri rüya gibi yolculuklara çıkaran Los Vivancos, yeni gösterileri ‘Born to Dance’ ile 16 Aralık’ta TİM Show Center’dabakın nasıl alkış kıyamet koparacak. Yazmıştı, dersiniz.

16 Aralık 2017, Saat 21.00– TIM SHOW CENTER

Haberin Devamı

5 Ekim’den, 10 Aralık’a kadar yoğun bir Madrid gösteri programı gerçekleştiren ekip, aynı zamanda İtalya ve Baltık ülkelerinde de performanslar sergiliyor.

Ekipten her zaman sohbet ettiğimiz adamım Josua “26 Kasım’daki gösterimizin gişe gelirini Fundación Uno Entre Cien Mil ve Fundación Soledad Cazorla dernekleri ile iş birliği gerçekleştirerek kanserli ve yetim çocuklara yardım amacıyla bağışladık” deyince ayrıca çok mutlu oldum.

Sırada Neler Var?

“Bundan sonrası için Los Vivancos olarak aklımızda hayata geçirmek için düşündüğümüz birkaç fikir var. Bunlardan bir tanesi Swan Lake’in bir adaptasyonunu yapmak, diğeri de daha büyük bir prodüksiyon olan ‘Seven Brides for Seven Brothers’’ın adaptasyonu üzerinde çalışmak olacak, “diyen Josua sahnede öyle güçlü dans ediyor ki…

“Born To Dance” gösterilerini tarif etmesini istediğim Josua “Flamenko, bale, dövüş sanatlarını bir araya getirdiğimiz bir gösteri. Müzikleri, Koreografisi ve kullanılan teknoloji açısından önceki gösterilerimize göre çok daha görkemli ve etkileyici bir şov oldu”, diye konuştu.

Haberin Devamı

Josua müzikleri ve koreografiyi ise şöyle tarif ediyor: ““Beethovendan Metallica’ya kadar farklı bir çok müzikle deneysel bir sound oluşturduk. Koreografilere Kung-fu, hatta kick box bile ekledik.”

Sahne de çok daha güçlü bir dans ortaya çıkaran ekibi Cumartesi akşamı siz de kaçırmayın bence.