Kültür Sanat Depp’ten Michael Jackson müzikali

Depp’ten Michael Jackson müzikali

01.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Johnny Depp, Michael Jackson’ın ünlü eldiveninin perspektifinden anlatılan bir Michael Jackson müzikali yapıyor.

Depp’ten Michael  Jackson müzikali

“For the Love of Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as Told by His Glove” (Eldiven Aşkına: Michael Jackson’ın Hayatı Üzerine Gayri Resmi Bir Müzikal Masal, Eldiveninin Anlattığı Kadarıyla) oyun yazarı Julien Nitzberg tarafından kaleme alındı ve ocakta Los Angeles’ta ilk kez sahnelenecek.

Haberin Devamı

‘Revizyonist bakış’

Müzikal, “Jackson’ı şekillendiren garip kuvvetlere ve onu çileden çıkaran skandallara taze, revizyonist bir bakış” diye tanımlanıyor. Müzikalin kahramanı Jackson’ın eldiveni. Corey Feldman ve Bubbles the Chimp gibi figürlerden ilham alan gerçek boyutlu kuklalarla anlatılacak oyun için Depp ve Nitzberg yıllardır birlikte çalışıyor. Nitzberg, Jackson oyununa ilişkin şunları söyledi: “Büyük bir televizyon kanalı benden Michael Jackson’la ilgili bir film yazmamı istedi… Ama çocuk istismarı iddialarıyla nasıl başa çıkılacağı sorusu ortaya çıktı.”
Böyle bir şey yapmayı ahlaki açıdan tiksindirici bulduğundan televizyonun teklifini reddettiğini söyleyen oyun yazarı, sonrasında aynı fikri sahnede denemeye karar verdiğini ekledi. “For the Love of Glove”, 25 Ocak 2020’de Los Angeles Carl Sagan-Ann Druyan Tiyatrosu’nda ilk kez sahnelenecek.