Kültür Sanat Dünyada festival heyecanı

Dünyada festival heyecanı

04.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

KOVİD-19 aşısının bulunmasıyla birlikte tüm dünyada kısıtlamalar yavaş yavaş kalkmaya başladı.

Dünyada festival heyecanı

Bu kısıtlamaların kalkmasıyla kültür sanat etkinlikleri de tüm hızıyla hayatımıza ‘yeniden’ girmeye başladı. Bunlardan biri de çok özlediğimiz konserler ve festivaller... Sizin için dünyadaki festivalleri derledik.

Haberin Devamı

Las Noches de Río Babel

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Las Noches de Río Babel, önceki günlerde Wanda Metropolitano Stadyumu’nda müzikseverlere buluştu. 31 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde aralarında Kase O, Bad Gyal, IZAL ve La Pegatina’nın da olduğu pek çok İspanyol grup sahne alacak. Festival yetkilileri, dinleyicilere konser alanının pandemi şartlarına uygun olduğunun altını çizdi. 

Sterngrove Festival

Amerika’nın San Francisco eyaletinde düzenlenen ücretsiz açık hava festivali Stern Grove, 29 Ağustos tarihine kadar Sigmund Stern Rekreasyon Korusu’nda izleyicilerle buluşacak. Festivalde, 2021 Grammy Ödülü sahibi ve R&B şarkıcısı/söz yazarı Ledisi, San Francisco Senfonisi ve Joan Jett & the Blackhearts’ın da olduğu pek çok sanatçı müziklerini dinleyiciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Les Vieilles Charrues

Fransa’nın en büyük müzik festivallerinden Les Vieilles Charrues, Fransa’nın kuzeybatısında düzenlenen bir indie rock ve pop festivali olarak biliniyor. 8 - 18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivalde Ben Mazue, Pomme, Maya Kapaty ve Marina Satti’nin de olduğu birçok indie rock ve pop türünde müzik yapan sanatçılar yer alıyor.

Traena Festival

Kuzey Norveç’teki adada gerçekleşecen Taena Festivali’ne katılanlar hem okyanusta yüzme fırsatı hem de Norveçli müzisyenlerin konserlerini dinleme imkânı bulacak. 8 - 18 Temmuz arasında düzenlenen festivalin öne çıkan sanatçıları arasında ise Bard Berg, Emelie Hollow ve Kapteinen yer alıyor.

Quebec City Summer Festival

Kanada’nın Quebec şehrinde yapılan Quebec City Summer Festival, 10 gün boyunca 1 buçuk milyon kişiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 18 Temmuz’a kadar sürecek festivalde, aralarında konser ve şehir turlarının da olduğu pek çok aktivite düzenleniyor. 9 Temmuz’da başlayacak festivalde sahne alacak gruplar ise henüz açıklanmadı.