Kültür Sanat Efes Pilsen One Love Festival Programı

Efes Pilsen One Love Festival Programı

16.06.2008 - 16:36 | Son Güncellenme:

.

Efes Pilsen One Love Festival Programı

21 Haziran Cumartesi

Haberin Devamı

14:00        Kapı Açılış
14:00        DJ Style-ist & Mabbas
16:15        Kreş
18:00        Bedük
19:30        Yelle
21:15        Hot Chip
23:45        Roisin Murphy
 
22 Haziran Pazar

14:00        Kapı Açılış
14:00        DJ Ahmet Musluoğlu 
15:45        Kolektif Istanbul
16:15        Gevende
17:15        Selim Sesler 
18:00        Baba Zula
19:30        Miss Platnum
21:15        Shantel&  Bucovina Club Orcestar
23:00        Gogol Bordello

21 Haziran Cumartesi

Roisin Murphy

Dans müzik arenasının en etkileyici isimlerinden biri olan Roisin Murphy, değişik giyim tarzı ve sanatsal bakış açısıyla sanat dünyasında bir ikon olarak kabul ediliyor. İrlandalı sanatçı Roisin Murphy, “güzelliğiyle kalpleri, müziğiyle ruhları etkileyen bir fenomen” olarak tanımlanıyor.Roisin Murphy’nin müziği ve sahnedeki enerjisi, hayranlarını saatlerce, yorulmadan dans ettiriyor.  Çok yönlü bir sanatçı olmasıyla bilinen Roisin Murphy; muhteşem şarkıların söz yazarı, kusursuz bir yorumcu ve başarılı çalışmalara imza atmış bir prodüktör.  Müzik dünyasındaki çizgi dışı çalışmalarının yanısıra, dünyanın önde gelen moda dergilerindeki stil sayfalarına da konuk olan Murphy, kent yaşamının sembolü olarak yakından izlenen bir karakter.

Haberin Devamı

Hot Chip

2000 yılında Londra’da Alexis Taylor ve Joe Goddard öncülüğünde kurulan İngiliz grup, 2003 senesine kadar “Mexico”, “Sanfrandisco” ve “Down With Princess” adlı üç EP yayımladı.
Indie pop’u elektronik müzikle birleştiren en iyi gruplardan biri olan Hot Chip, ilk albümü “Coming On Strong”u 2004 yılında piyasaya sürdü. 2006 ‘da ikinci albümleri The Warning çıktı. Bu albüm müzik eleştirmenlerinden tam puan aldı. 2008’de 3. albümleri Made In The Dark’ı çıkardılar.

Müziklerinin yanı sıra sahnede sergiledikleri ritmik ve coşturan performanslarla da göz dolduran grup, her konserinde parçalarını farklı bir versiyonla performe etmesiyle tanınıyor.

Yelle

İnanılmaz enerjik sahnesi, göz alıcı güzelliği ve pop müziğin her dönemini kendine referans alan şarkılarıyla dikkatleri çeken Yelle, şarkılarıyla dans pistlerinde büyük heyecan yarattı. Yelle’nin ünü Myspace’de Paris’li hip hop grubu TTC’ye Short Dick Cuizi isimli şarkıyı göndermesiyle başladı. Hemen sonrasında prodüktör ve yakın arkadaşı GrandMarnier’in yardımıyla debut albümü Pop-Up’ı kaydetti ve hit single’ı Je Veux Te Voir’ı son haline getirdi ( Short Dick Cuizi’nin son versiyonu). 1994 yılının hit şarkısı Short Dick Man’in samplelarının altyapıda kullanıldığı şarkı MTV’de bir anda en çok çalınan şarkılardan  biri oldu. 2007’de Fatal Bazooka’nın ‘Parle a ma main’ şarkısına eşlik eden Yelle ekim ayında Mika’yla birlikte Avrupa turnesine çıktı. 2008 Şubat ayında ise BBC Three Show’da Lily Allen and Friends’ bölümünde ‘A cause des Garçons’ şarkısını performe etti. MTV 24-30 Mart tarihleri arasında Yelle’yi haftanın artisti programında tanıttı.

Haberin Devamı

Efes Pilsen One Love Festival 7’nin çok konuşulacak performanslarından biri Yelle’nin enerjik müziğinin yanında gözlerinizi alamayacağınız güzelliğine hazır olun! Kendinizi Fransa’nın yeni yıldızının eline gönül rahatlığıyla bırakabilirsiniz.
 

Haberin Devamı

Bedük

2004 yılında Aykut tüm sözleri, müzikleri ve düzenlemeleri kendisine ait olan “Serhat - Nefes Almak Zor” isimli Türkçe pop rock albümü çıkarttı. 2005 yılının sonlarına kendi prodüksiyon şirketi “Audiology Müzik Yapım ve Tanıtım”ı kurdu ve yeni albüm  çalışmalarına başladı. 2006'da “Like Tomorrow Will Never Come” adlı şarkısıyla Miller Music Factory Yarışması'nda “en iyi dans müziği prodüktörü” kategorisinde birinci oldu. 2007 Mayıs ayında, 9 İngilizce 4 Türkçe şarkıdan oluşan “Bedük-Even Better-Çok Kişilikli Gösteri” adlı elektronik dans albümünü piyasaya çıkarttı.

İlk klibini “My Woman” adlı şarkısına çekti ve bu klip ile MTV Türkiye'de haftalarca 1 numara kaldı. Aynı zamanda MTV Avrupa'daki “World Chart Express” adlı dünya müzik listeleri programında ilk defa bir Türk olarak 3 numaraya yükseldi ve haftalarca yerini korudu. Şubat 2008'de yayınlanan “Better Than My Baby” adlı şarkısının klibi, MTV Türkiye'de müzik listesine 5 numaradan giriş yaptı.
Kısa sürede büyük kitlelere ulaşan Bedük, Türkiye'de benzersiz müziği ve başarılı sahnesi ile en başarılı performans isimlerinden biri oldu. Elektronikayı, funk ve disco ile buluşturarak dans müziğine kendi yorumunu kattı. Müzikseverleri, Türk sanatçılardan duymaya alışık olmadıkları bir müzik türü ile tanıştırdı. Türkiye'deki müzik piyasasına yepyeni bir açılım ve soluk getirdi.

Haberin Devamı

Kreş

Rock müziğine disko soundu  katarak Türkiye’de disco rock akımının öncüsü olan grup,  enerjik ve güçlü sahne performansları ile önemli bir dinleyici kitlesi kazandı.
İlk albümleri “Zaman Yok”ta Türk “Ben Hala Seninim” ve “Yarım Kalan Şarap” parçasına çektikleri  klipler Dream TV’de 1 numaraya kadar çıktı.
“Ben Hala Seninim” klibi  MTV ve Dream TV’de  yılın en iyi klipleri arasında gösterildi.
Rolling Stone  dergisi “Zaman Yok” albümünü 2007’nin en iyi 10 albümü arasında gösterdi. 

DJ Style-ist

İstanbul, Amsterdam ve New York’ta birçok kulüp  ve festivalde önemli DJlerle ve gruplarla değişik türlerde çalan, Dirty adlı underground kulübün yaratıcılarından Style-ist, halen Babylon, Babylon Alaçatı ve Babylon Lounge’ın müzik direktörlüğünü ve resident DJ’liğini sürdürüyor.

Style-ist, eklektik veya free style şeklinde tanımlanabilecek tarzını downtempo, dub, abstract, hip hop, electro, breakbeat ve drum’n bass’e dek uzanan arşivine ve elektronik müzik, caz, funk, hip hop ve komşu müzikler arasında ayırım yapmamasına borçlu. Kulüp performanslarında breakbeat, electro breaks ve electro house türlerine ağırlık veren DJ, elektro tınılar, 80’lerin klasikleri ve bootleg parçalarla şaşırtıcı sürprizler yapmayı da ihmal etmiyor.
Efes Pilsen One Love Festivali dans gecesinde performans sergileyecek Style-ist’in eklektik tarzından kendinize muhakkak bir pay çıkartacaksınız. Free style bir dansa hazır olun! 

Mabbas

1996’dan itibaren hobi olarak başladığı Dj’lik macerasını 2000 senesinden itibaren radyoculuğa ve profesyonel mekanlara taşıdı. Sekiz sene boyunca Radio Cool, Radyo Kozmos ve Dinamo’da programlar yapan Mabbas, çok yönlü, derin ve enerjik DJ setleriyle tanınıyor. Babylon, Indigo Godet, Jukebox, Roxy, Dulcinea, Blanco, Dirty gibi birçok yerde ve radyolardaki DJ setleriyle sıkı bir takipçi kitlesi oluşturan Mabbas DJ’liğin yanı sıra festival direktörlüğü, müzik yazarlığı, radyo programcılığı ve müzik editörlüğü gibi alanlarda da başarılı işler ortaya koydu.

22 Haziran Pazar

Gogol Bordello

Tüm dünyaya farklı kültürlerin eğlenceli ritimleri altında, aynı hislerle dans edilebileceğini kanıtlayan, pop müziğin kraliçesi Madonna’yı dahi etkisi altına alarak aynı sahnede buluşma isteğiyle tutuşturan Gogol Bordello, Efes Pilsen One Love Festival 7’de gypsy müziği tekrar efsaneleştirmek üzere sahne alacak. Gogol Bordello’nun, punk ve çingene melodilerinin birleşiminden ortaya çıkmış, insanların sabit kalmasını engelleyen enerjik müzik tarzı ile festivalciler eğlenceye, dansa, müziğe doyacak.

Shantel & Bucovina Club Orkestar

Her yaştan grubu ve ulusu bir araya getirdiği  son yılların en ateşli, tutkulu ve duygu yüklü derleme albümlerini yaratan Shantel, Bucovina Club albümüyle Türkiye’de de bir yıl boyunca en çok satanlar listesinde yer aldı.
Balkan kültürünü kulüp dünyasına taşıyarak, en saygın Fransız müzik eleştirmenleri ödülünü kazandı. 2006 yılında “Club global” dalında  BBC Radio 3 Ödülü’nü kazandı. Bu ödülle,
şimdiye kadar bu dalda ödül almış ilk Alman sanatçı sıfatını aldı. Fatih Akın “Yaşamın Kıyısında” filminde Shantel’in müziklerine yer verdi.

Shantel 2007’de çıkardığı “Disko Partizani” albümünde yer alan akılda kalıcı, enerjik, şenlik havasında olan sürpriz dolu parçaları ile Türkiye’de müzik listelerinin ve konser verdiği mekanların altını üstüne getirdi. Shantel’in “Disco Partizani” albümü Türkiye’de en çok satan yabancı albümler listesinde haftalarca 1 numara kaldı.Mü-YAP tarafından her sene Türkiye’de en çok albüm satışı gerçekleştiren sanatçılara verilen ödüllerde yabancı sanatçılar kategorisinde; Disko Partizani albümü 2007’nin üç ayda 10.000 albümün üstünde satış  başarısına ulaşarak Platin ödüle layık görüldü.

Ünlü komedyen Borat'ın yeni filmi 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'ın soundtrack'ine de imza attı.
Shantel, Doğu Avrupa’nın en iyi müzisyenlerini topladığı Bucovina Orkestrası dünyayı dolaşıyor.

Miss Platnum

Aslen Romanya’lı sonradan Almanya’ya göç etmiş sanatçının asıl adı; Ruth Maria Renner.
Jocelyn B. Smith’ten şan dersleri alan sanatçı, daha sonra Berlinli ünlü hip hop grubu Moabeat ile backvokal olarak çalıştı. 2005 yılında ilk albümü “Rock Me”yi çıkardı ve büyük başarı yakaladı. Mayıs 2007’de ikinci albümü Chefa’yı yayınladı. “Give Me The Food” single’ı Romanya’da top 20 listesine girdi.

Selim Sesler

Keşan’ın İbriktepe köyünden klarnetiyle çıkarak Trakyalı Romanların müziğini dünyaya tanıtan, Selim Sesleri’i The Guardian gazetesi “Klarnetin Coltrane’i” olarak nitelendiriyor.
Selim Sesler, Fatih Akın’ın bol ödüllü filmi Duvara Karşı ve İstanbul Hatırası ile geniş kitlelere ulaştı. 1998'de Brenna MacCrimmon ile birlikte Kanada turnesine katılarak Türk Romanları'nı ve kendi Rumeli kökenlerini temsil etti. Zengin müzikal deneyimleri sonunda, bölgeye ait zengin bir repertuar ve çalma tarzı edinerek, canlı bir arşiv niteliği kazandı. Gerek Romanlar gerek Roman olmayanlar arasında, doğaçlamalardaki ustalığı ile hem düğün havalarının, hem de günün dans ezgilerinin baş yorumcusu olarak ünlendi.

Selim Sesler son albümü “Oğlan Bizim Kız Bizim”de öyküsünü Türkiye’nin düğünlerini anlatarak sürdürüyor. Selim Sesler, konserlerinde  Edirne’den Urfa’ya, Trabzon’dan Muğla’ya kadar geniş bir coğrafyada dolaşıyor. Roman ağıdı Ege zeybeğine, klarnetin sesi sipsinin, udun, kanununkine karışırken, dinleyenlere uzak yörelerden  tanıdık duygular taşıyor.
Selim Sesler,  Almanya, Fransa ve İsveç ve Avrupa’nın  pek çok kentinde önemli festivallere katıldı. Queen Elisabeth Hall(Londra), Sodra Theatern (Stockholm), Bimhuis (Amsterdam), Vooruit (Gent) gibi prestijli konser salonlarında konserler verdi.
Sanatçı son iki senedir Amerika’da özel konserler verip  müzik atölyelerine eğitmen olarak katılıyor.

Baba Zula

Geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştiren grup, değişik bir tını yaratarak Türk Halk Müziği’ne yepyeni bir soluk getiriyor.
Baba Zula; elektro saz, kaşık, darbuka ve makineleri kullanarak üç kişilik kocaman ekiple sahnede harikalar yaratıyor ve ilginç kostümlü dansözleri, canlı çizim tekniği ile konserlerini bir şölene dönüştürüyor.
Fatih Akın’ın İstanbul Hatırası filminde rol alan grubun filmin soundtrack albümünde de iki parçası yer aldı. “Ruhani Oyun Havaları” ve  “Duble Oryantal” albümlerinde Massive Attack , The Orb, Lee Perry gibi isimlerle çalışan İngiliz yapımcı ve müzisyen Mad Professor’le çalıştılar.

2007’de çıkardıkları “Kökler”, BaBa Zula’nın altıncı albümü. “Kökler”in en önemli özelliği, topluluğun sahne performansına çok yaklaşmış olması. Oldukça minimal ancak bir o kadar da şaşırtıcı ve karışık. BaBa Zula müziğinin de tanımı bu olsa gerek. 

Gevende

Farklı müzisyenlerle yaptıkları ilginç çalışmalarla ünlü Gevende, ilk kez kurulduğu Eskişehir’de verdikleri sahne performansları sayesinde tanındı. Konserlerinde bir çaldıklarını bir daha tekrar etmemeye dikkat eden grup, canlı performanslarına konuk olan farklı müzisyenlerle her defasında bir öncekine hiç benzemeyen müzikal yolculuklara çıkıyor. Gevende’nin şarkı sözleri de, müziğin yapıldığı o anın ruh hali ile şekilleniyor ve müziği farklı bir boyuta taşıyor.

Ahmet Musluoğlu

80’lı yılların ortalarından bu yana Türkiye’de indie ve new wave müzik adına ciddi performanslar ve parti serileri düzenleyen Ahmet Musluoğlu, özellikle bir döneme damgasını vuran 80 partilerinin en önemli isimlerinden biri oldu. Geniş kitlelere ulaşan setleriyle adından söz ettiren DJ, daha sonra artık bu isimle anılacağı Neo Discotheque partilerini düzenlemeye başladı. Depeche Mode, Camouflage, Visage, Human League, Alphaville, The Smiths, REM, U2 ve The Cure ağırlıklı bir repertuara sahip setleriyle dikkat çeken DJ Ahmet Musluoğlu, enerjisini performansına yansıtmayı başarıyor.

Kolektif İstanbul
İlk albümleri Balkanatolia’nın ardından geçirdikleri iki yıllık müzikal yolculuk boyunca dönüşümünü sürdüren Kolektif İstanbul, Haziran ayı başında çıkacak ikinci albümleri Falan Filan ile tempo ve enerjiyi dolayısıyla da eğlenceyi ikiye katlayarak yoluna devam ediyor. Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayan grup, gayda, akordeon, klarnet, saksafon, tuba ve vurmalı sazların kullanımıyla zengin bir ses ve melodi birlikteliği sağlayarak dinleyicilerine müzik şöleni sunuyor.