Kültür Sanat Efes rüzgarı İstanbul'a yaklaşıyor

Efes rüzgarı İstanbul'a yaklaşıyor

12.11.2008 - 12:44 | Son Güncellenme:

19. Efes Pilsen Blues Festival'i 21 Kasım tarihinde İstanbul'a muhteşem bir müzik serüveni yaşatmak için geliyor!

Efes rüzgarı İstanbula yaklaşıyor

Türkiye’nin en uzun müzik festivali Efes Pilsen Blues Festival, 24 Ekim-3 Aralık 2008 tarihleri arasında 19. kez bluesseverlerle buluşluyor. Bu yıl blues müziğin dev isimlerinden John Lee Hooker Jr., Sharrie Williams ve Watermelon Slim’i konuk edecek olan Efes Pilsen Blues Festival, 21 farklı şehirde, 25 konserle blues hayranlarına bir kez daha unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali, Efes Pilsen Blues Festival, Mersin’de başlayacak ve Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Rusya-Moskova, Kıbrıs-Girne, Denizli, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleşecek konserlerin ardından Edirne’de son bulacak.

Efes Pilsen Blues Festival 19, her yıl olduğu gibi bu yıl da blues müziğinin efsane isimlerini ağırlayacak.

Köklerini modern tınılarla harmanlayan, müziği geleneksel blues ve new age funk arasında bir sentez özeti olarak kabul edilen John Lee Hooker Jr., bluesu derinlerde hisseden etkileyici ses Sharrie Williams ve yaşadığı hayatın tüm renklerini müziğine taşımayı başaran Watermelon Slim, 21 şehirde gerçekleştirecekleri 25 konserle blues fırtınası estirecek.

Haberin Devamı

Efes Pilsen Blues Festival 19, bu sene de sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Rusya ve Kıbrıs’a da uzanıyor. Rusya, 2-3 Kasım tarihlerinde Moskova’da, Kıbrıs ise 5 Kasım tarihinde Girne’de gerçekleşecek konserler ile blues’a doyacak.