Kültür Sanat Esen Kitap'ın ilk gastronomi kitabı çıktı!

Esen Kitap'ın ilk gastronomi kitabı çıktı!

19.11.2014 - 10:24 | Son Güncellenme:

İlk kitabından sonra yemedi, içmedi (!) oturdu, Meyhanedeyiz Yine Bu Gece'yi yazdı Ufuk Kaan Altın.

Esen Kitapın ilk gastronomi kitabı çıktı

İlk kitabından sonra yemedi, içmedi (!) oturdu, Meyhanedeyiz Yine Bu Gece'yi yazdı Ufuk Kaan Altın. Şaka tabii ki, yedi-içti, bolca seyahat etti bu kitabı oluştururken. İlk kitabı Benim Güzel Lokantalarım'ın ardından Esen Kitap'ın gastronomi serisinin ilk eseri olarak Mey İçki'nin katkılarıyla piyasaya çıktı. “500 Yıllık Kültür Mirasımızdan Süzülenler Eşliğinde” üst başlıklı Meyhanedeyiz Yine Bu Gece'de yazar, sıcak, samimi, geleneklere yaslanan; duruşu, karakteri olan meyhaneleri seçmeye gayret etmiş.

Haberin Devamı

İçki masasında muhabbetin baş köşede olması gerektiğini çok iyi bildiği için de hikâyeler eklemiş hemen her birine. Çocukluğuna gitmiş bazen, bazen de ilk gençlik yıllarına... Çoğu zaman dostlarını da masasına, kadehine ortak etmiş.

Pek çok farklı insanın öyküsüne eşlik edeceksiniz bu satırları okurken...

Kuşe kağıda basılan; iştah açıcı görsellerle zenginleştirilen Meyhanedeyiz Yine Bu Gece'yi elinize aldığınızda kendinizi hem bahsi geçen meyhanelerde, şehirlerde hissedecek, hem de kendinizden bir parça bulacaksınız.

Zevkle okuyabileceğiniz, kendinizden bir parça bulabileceğiniz, kitaptaki meyhanelere gittiğinizde aynı duyguları; lezzetleri paylaşabileceğiniz yazılar yazmayı amaçlayan Altın, kitabında da aynı duygularla okuru sıkmadan, zaman zaman güldürerek yapıyor bunu.

Haberin Devamı

Hayat, baş döndüren bir hızla akıp giderken bu keşmekeşte bizi biz yapan değerleri unutmamamız gerektiğini vurguluyor yazar, umudunu koruyarak. Geçmiş güzel günlere saygısını sunuyor bir yandan da. Ufuk Kaan Altın'ın yapmak istediği, tarihe not düşmek aynı zamanda. O notta sizin de iziniz olabilir. Muhabbetle ve kararında içmeniz kaydıyla...