Kültür Sanat Evrende her şeyin her şeyle, en çok da mutlulukla ilişkisi var…

Evrende her şeyin her şeyle, en çok da mutlulukla ilişkisi var…

19.07.2016 - 11:14 | Son Güncellenme:

Mutluluk Kulübü kitabı ile 2015 yılında kendi kategorisinde ilk sırada, genel sıralamada da en çok satanlar listesinde yer alan Müge Çevik’in ikinci kitabı İlişkisi Var, Doğan Novus tarafından yayınlandı.

Evrende her şeyin her şeyle, en çok da mutlulukla ilişkisi var…

“Tesadüf değil, kader değil, kendiliğinden hiç değil”… Evrende karşımıza çıkan her şeyin birbiriyle ilişkisi olduğunu ve bu ilişkilerin neden sonuçlarını çözmenin mutluluğu bulmak için çok önemli olduğunu anlatan kitap, “evrende her şeyin her şeyle, en çok da mutlulukla ilişkisi var” diyerek her sayfasında ilişkilerimizi yeniden sorgulamaya davet ediyor.

“Hayat dediğimiz maceranın içinde insan, başına gelenlere anlamlar yüklüyor, nedenlerini arıyor. En büyük yanılgıyı da her şeyin tek bir nedeni olmadığını, kendisinden başka her şeyle nasıl ilişkisi olduğunu görmeyerek yapıyor” diyen Müge Çevik; “kişinin ilk öğrendiği bağlanma modelinin hayat boyu kuracağı tüm modellerle, paraya nasıl baktığının çoğu zaman babayı nasıl gördüğüyle, sevginin Tanrı ya da maneviyatla, karşı cinsin enerjilerle, aldığının vereceğiyle, ihtiyacının korkuyla olan ilişkisini kavrayamıyor diye belirtiyor.

2015 yılında uzun süre kendi kategorisinde ilk sırada, genel sıralamada da en çok satanlar listesinde yer alan çıkan Mutluluk Kulübü kitabı yazarı Müge Çevik’in ikinci kitabı “İlişkisi Var” kişiningelişimini sadece bedensel olmaktan çıkartıp yaşam boyu ilişki kurduğu her şey üzerinden derinleşerek nasıl büyüdüğünü ve bu yolculuk içindeki kural ve ilişkileri,sade, akıcı bir dil ile anlatıyor.

Müge Çevik, “Mutluluk Kulübü kitabında, mutluluğun adımlarını, mutluluk yolunun önemli dönemeçlerini tanımlayarak anlattım. Bu kitapta ise, bu adımların geleceğimizi, hayatımızı, kim olduğumuzu nasıl şekillendirdiğini anlatıyorum.

Çünkü hayatta sahip olduğumuz-olmadığımız, yaptığımız-yapmadığımız her şeyin her şeyle ilişkisi var ve bu ilişkileri çözmek hayatı çözmek demek olmasa da en azından kabul edebilmek demek” olarak kitabını özetliyor.

Yazarın, kendisinin ve danışanlarının deneyimlerinden, bugüne kadar biriktirdiği tüm öğretilerin sentezinden yola çıkarak hazırlanan kitap, seçkin yayınevleri ve satış noktalarında sizleri bekliyor.