Kültür Sanat Fazıl Say’dan duygu resitali

Fazıl Say’dan duygu resitali

20.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Piyanist Fazıl Say’ın ekim ayında Birmingham’da başladığı Avrupa turnesi sürüyor... Say’ın Wolfsburg, Amsterdam ve Eindhoven’dan sonraki durağı Münih oldu.

Fazıl Say’dan duygu resitali

 

SERAY ŞAHİNLER/MÜNİH- Sanatçı önceki akşam Almanya’nın tarihi Prinzrengertheatre salonunda gerçekleşen konserinde izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Afişleri şehrin dört yanına asılan, biletleri günler öncesinden tükenen konsere ilgi yoğundu. Genç, yaşlı, öğrenci, hamile her yaştan sanatsever Prinzrengertheatre’ı doldurdu.

Haberin Devamı

Konserin ilk bölümünde “Johann Sebastian Bach/Ferruccio Busoni: Re minör Chaconne” ile “Beethoven: Piyano Sonatı No. 17, Re minör op. 31/2”; ikinci bölümünde önce “Haydn’ın Piyano Sonatı No. 35, Do majör” eserini icra eden Say, kapanışı kendi bestelerinden bir seçkiyle yaptı. Sanatçının özellikle “Kara Toprak”, “Nâzım Op. 12/1” besteleri izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Say’ın tutkulu performansı izleyenleri büyüledi… Öyle ki yeni esere geçmek için uzun bir süre alkışların dinmesi beklendi. Bu kapanış dünyanın en tanınmış, Avrupa’nın en sevilen piyanistlerinden birinin kendi toprakları ve kökleriyle kurduğu ilişkiyi yansıtması bakımından önemliydi. Konser bitiminde Say dakikalarca ayakta alkışlandı. Alman eleştirmenler Say için “Fazıl Say sadece büyük eserleri seslendirmekle kalmıyor; Kendini bu müziğe kaptırıyor, yeniden düşünüyor, sahipleniyor” ifadelerini kullanıyor. Say’ın konser takvimi Litvanya ve İsviçre’yle devam edecek.