Kültür Sanat Festival jürisi açıklandı

Festival jürisi açıklandı

12.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jüri üyelerinin isimleri 11 Eylül'de Anjelique'de gerçekleştirilen özel bir gecede Antalya Altın Portakal jüri üyeleri açıklandı.

Festival jürisi açıklandı

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali, ve ülkemizin ilk ve tek marketi olan Uluslararası Avrasya Film Market’le birlikte Türkiye’nin üç büyük etkinliğinin bir arada gerçekleştirildiği ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ’nin “Büyük Jürisi”, festival sponsoru Dijitürk’ün 11 Eylül akşamı, Anjelique’de verdiği muhteşem partide açıklandı..
Antalya Altın Portakal Film Festivali uzun metraj bölümünün Ulusal Büyük Jürisi birbirinden değerli isimlerden oluşuyor. Cem Yılmaz, Hale Soygazi, Mahinur Ergun, Zeki Demirkubuz, Emrah Yücel, Mehmet Açar, Nida Karabol, Uğur İçbak oluşan  jürinin başkanlığını ise duayen oyuncu Genco Erkal üstleniyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK Vakfı) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)’nın işbirliği ile REAL Hipermarketler Zinciri’nin ana sponsorluğunda, 19–28 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ülkemizin en önemli kültür sanat etkinliği Uluslararası Antalya Film Festivali’ne geri sayımın başladığını da duyuran partide, Ulusal Yarışmanın Büyük Jürisi’nin yanı sıra Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışmasının jüri üyelerinin de isimleri açıklandı.
Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri Cansel Elçin, Semir Aslanyürek, Ebru Ceylan, Balçiçek Pamir, Danny Lennon olurken, belgesel film yarışmasının jüri üyeleri Coşkun Aral, Canan Obay, Ludmilla Cvikova, Ertuğrul Karslıoğlu ve Tuba Akyol olarak belirlendi.

14 Eylül 2007 tarihine kadar ulusal yarışmaya olan başvuruların devam ettiği ve Sinema Dünyası’nın ise heyecanla beklediği 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Büyük Jürisi’nin açıklandığı partide, festivalde görev alacak jüri üyelerinin yanı sıra aralarında Şebnem Dönmez, Cansel Elçin, Fadik Sevin Atasoy, Meltem Cumbul, Levent Üzümcü, Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Demet Evgar, Ceyda Düvenci, Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Halit Ergenç gibi sinemanın ünlü simalarının da bulunduğu çok sayıda ünlü sanatçı, yazar ve basın mensubu geceye renk kattı.