Kültür Sanat Festivalden felakete

Festivalden felakete

22.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Festivalden felakete

Festivalden felakete


       Deprem, sanat dünyasına da ciddi bir darbe vurdu.
       İzmit'te deprem felaketinin yaşandığı günlerde Sokak Tiyatrosu Festivali yapılıyordu. Yurdun dört bir yanından festivale katılan topluluklar 15 Ağustos'tan başlayarak İzmit sokaklarında festival havasını yaşatmaya başlamıştı. Ancak deprem, festival günlerini acı günlerine dönüştürdü. Festivale katılan topluluklarda yer alan sanatçılara ilişkin bir kayıp haberi elimize ulaşmadı, ancak festival yetkilileri bu konuda kesin bir şey söyleyemediklerini de vurgulamaktan kaçınmıyorlar.

İPTALLER HER KENTTE

       Sanatsal etkinlikler, yalnız depremi etkisi altına alan kentlerde değil, yurdun her tarafında durdu. Julio Iglesias'ın 26 Ağustos'ta İzmir Fuarı'nda vereceği konser, Kasım ayında İstanbul'da yapılmak üzere ertelendi.
       Bu arada Efes Pilsen'in 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Adana, Antalya ve Marmaris'te düzenlenmesi planlanan Sertap Erener konserleri de yapılamadı.
       Most Production da, dün yaptığı bir açıklamayla İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'ndaki tüm konserlerin ertelendiğini duyurdu. Most Production'dan daha önce yapılan açıklamada konserlerin Fahir Atakoğlu'nun vereceği konserle yeniden başlayacağını, bu konserin tüm gelirlerinin depremzedelere aktarılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra bundan vazgeçildi.

SİNEMALAR SUSKUN

       Deprem, sinema sektörünü de doğal olarak etkiledi. Özellikle, sinema dağıtımcıları yaz aylarında seyirciyi salona çekmek için ithal ettikleri iddialı filmleri vizyona sokmadılar. Gösterimi ertelenen filmler arasında Robert de Niro ve Billy Cristal'in rol aldığı "Anlat Bakalım", John Travolta'nın oynadığı "Dava" ve Steve Martin ile Goldie Hawn'ın rol aldığı "Taşralılar 3" var.
       Bu arada sinema salonlarındaki gösterimler, neredeyse yok denecek sayıda seyirciye karşın devam ediyor.