Kültür Sanat Foals'ın sevilen şarkısı The Universe için yeniden yorumlandı

Foals'ın sevilen şarkısı The Universe için yeniden yorumlandı

13.10.2021 - 17:40 | Son Güncellenme:

Kariyerlerine pek çok ödül sığdıran ve birçok festivalin aranılan grubu Foals, Hans Zimmer ile güçlerini birleştirdi. Grup sevilen şarkıları Neptune için özel ve yeni bir versiyonunu Hans Zimmer'ın bir organizasyonu olan Bleeding Fingers ile birlikte kaydetti. Parça, 12 Aralık 2021'de, BBC Studios Science Unit'in önemli TV belgeseli Universe'nin başlık parçası olarak yer alacak. Yayın, Türkiye’de de BBC First kanalında yayınlanacak

Foalsın sevilen şarkısı The Universe için yeniden yorumlandı

Yapıma özel hazırlanan müzik 11 Ekim Pazartesi günü, The Universe’un Londra'da düzenlenen galasında konuklara özel çalındı Foals, Bleeding Fingers bestecisi Anze Rozman ve müzik yapımcısı Russell Emanuel ile, grubun Birleşik Krallık'ta 2019 yılında bir numara olan albümü Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2'nin kapanış şarkısı Neptün'ün yeniden tasarlanmış bir versiyonunu yarattı. Neptün, evrenin seslerinin müzikal paletini ve seride yer alan kozmik oranlardaki Shakespeare dramasını zekice yakalamayı başardı. Bu eşsiz parça uzayın sürekli değişen karmaşık doğasını ve yapımın beş bölümde incelediği evrenin saf gücünü de sanatsal şekilde yansıtıyor.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Profesör Brian Cox’un üstlendiği The Universe, ödüllü seri The Planets'in yapımcıları tarafından hazırlandı. 2019 yılında yayınlanan serinin devamı ve genişletilmiş versiyonu olan Universe, BBC Studios Science Unit'in en son işlerinden biri. Çarpıcı CGI (computer-generated imagery / bilgisayar üretimli imgeleme) görüntülerini, en son bilimsel araştırmaları ve bilimsel görevler sırasında yakalanan arşiv görüntülerini kullanan seri, izleyicileri evrenin 13,8 milyar yıl önceki başlangıcından, nihai kaderinin ne olabileceğine kadar uzanan geniş ve dramatik bir hikayenin içerisine çekiyor.

The Universe’in epik parçasını ortaya çıkaran Foals grubu şunları söyledi: “Hepimiz Hans Zimmer'ın büyük hayranlarıyız. Zimmer’in ekibi, Universe için tekrardan yaratılacak Neptün parçası için onlarla işbirliği yapma konusunda bize geldiğinde çok heyecanlandık. Orijinali biraz küçük bir macera olsa da bu yeni versiyon, uzayın değişen doğasına bir tür yanıt olarak tüm dinamiklerini temel alıyor.”

Haberin Devamı

Bleeding Fingers Music'ten Russell Emmanuel ise şunları ekledi: "Neptün'ü duyar duymaz, The Universe'in açılış teması için mükemmel olduğunu anladık. Amacımız, orijinal şarkının ihtişamına orkestral olarak iltifat ederken, rock and roll köklerine sadık kalmaktı."

 

 

Yazarlar