Kültür Sanat Fransız zarafeti Macar tutkusu

Fransız zarafeti Macar tutkusu

06.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

1923’te imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İş Sanat, 17 Nisan Çarşamba akşamı klasik müzik sevenleri İş Kuleleri Salonu’nda büyüleyici bir konsere davet ediyor.

Fransız zarafeti Macar tutkusu

Franz Liszt Akademisi’nin seçkin müzisyenlerinden oluşan Anima Musicae Oda Orkestrası ile Macar asıllı keman virtüözü Gwendolyn Masin’in sahne alacağı konser, Macar tutkusu ve Fransız zarafetiyle dolu bir müzik şöleni vadediyor. Klasik ve romantik dönemlerin eserlerinin yanı sıra çağdaş bestecilerin eserlerini de repertuarına alan orkestra konserde Saint-Saëns’in egzotik tınılarıyla büyüleyen “Havanaise”ini, Liszt’in tutkulu “2. Macar Rapsodisi”ni, Ravel’in çingene ruhunu yansıtan “Tzigane”ını ve Bartók’un folklorik motiflerle dolu “Romen Dansları” gibi klasik eserler seslendirecek. 

Haberin Devamı

Viyana’daki Wiener Musikverein’da birincilik ödülü de dahil uluslararası birçok başarıya imza atan Anima Musicae Oda Orkestrası’nın usta yorumu ile dünyaca ünlü sanatçılarla oda müziği çalışmaları yapan, “Michaela’s Music House, The Magic of the Violin” keman eğitim metoduyla birçok ödül kazanan Gwendolyn Masin’in etkileyici keman virtüözitesi dinleyicileri büyüleyici bir müzikal yolculuğa çıkaracak. Konserin biletlerine Biletix üzerinden ulaşmak mümkün. Öğrenci ve 65 yaş üzeri izleyiciler için ayrılan kategori İş Kuleleri ana gişelerinden 20 TL üzerinden satışa sunulacak.