Kültür Sanat Fuat Güner Project ft Hüsnü Şenlendirici Babylon'da!

Fuat Güner Project ft Hüsnü Şenlendirici Babylon'da!

16.01.2013 - 14:22 | Son Güncellenme:

Büyük Ev Ablukada, BaBa ZuLa, Fuat Güner Project ft Hüsnü Şenlendirici, Kim Ki O, The Ringo Jets, Second, FOURinthePOCKET, Okay Temiz, Cingi, Kolektif İstanbul..

Fuat Güner Project ft Hüsnü Şenlendirici Babylonda

İstanbul alternatif müzik camiasının son dönemdeki en başarılı gruplarından, bir fenomen haline gelen Büyük Ev Ablukada, geçtiğimiz ay yayınladıkları ilk albümleri Full Faça’nın ardından 2013'ün ilk akustik konseri için 30 Ocak akşamı Babylon'da!

Haberin Devamı

Fuat Güner ve Hüsnü Şenlendirici 31 Ocak Perşembe akşamı Babylon sahnesinde bir araya geliyor. 40 yıldır dillerden düşmeyen Ele Güne Karşı, Yalnızlık Ömür Boyu, Sakın Gelme gibi bestelerini, 1960'lardan bugüne severek dinlediği Stand By Me, Shape Of My Heart, Feel gibi yabancı hit'lerle aynı repertuarda buluşturuyor. Yeni grubuyla dinleyicisine keyifli saatler yaşatan Fuat Güner, bu defa sahnesinde klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici'yi ağırlıyor.

Geleneksel halk müziğinden beslenen ve müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiren, BaBa Zula, 27 Mart akşamı Babylon’da müzikal bir ayin yaşatacak. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise Türkçe saykedelik.

Haberin Devamı

Sahne performansları ile son bir yılda Istanbul'da sahne aldıkları her konserde izleyicileri büyüleyen, gerçek rock'n roll ve garage ruhunu kaybetmeden, volüm ve feedback'e acımadan kendilerine has bir sound yakalayan The Ringo Jets, 24 Ocak’da Babylon’da. Italya'da kaydedecekleri full albüm kayıtları arifesinde gitarlarda Tarkan ve Deniz, davulda Lale Babylon'u 2013'teki ilk konseriyle sallamaya geliyor.

Queen ve Freddie Mercury Solo albümlerinden seçilmiş bir konser repertuarını ilk kez ve özel olarak Babylon'da sergileyen Cingi 2013'deki ilk performansıyla seyircisi ile özlem gideriyor. Queen'in 40. yıldönümü olan 2012'nin ardından Cingi, 26 Ocak akşamı sizlerle sadece Babylon'da buluşuyor.

Ekin Sanaç ve Berna Göl’ün sınırları aşan, Avrupa’da ve Türkiye’de pek çok önemli kulüp ve festivalde sahne alan synth pop projesi Kim Ki O, 14 Mart akşamı Babylon sahnesinde.

Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sözen gibi birbirinden değerli müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları FOURinthePOCKET 25 Ocak gecesi Babylon sahnesinde soul severler ile buluşuyor. Erykah Badu, Jill Scott ve Meshell N'degeocello gibi isimlerin parçalarını yeniden yorumlayan ekip, soul müziğe eğlenceli ve farklı bir soluk getiriyor.

Haberin Devamı

Babylon, 23 Ocak Çarşamba akşamı, sezonun ilk Asmalı Showcase’i ile İstanbul alternatif müzik sahnesinin son dönemdeki en heyecan verici gruplarını ağırlamaya hazırlanıyor. Gecede, adını sıkça işittiğimiz indie ve post rock’ın başarılı temsilcilerinden Ricochet, son zamanlarda verdiği performanslarla gönülleri fetheden Halimden Konan Anlar ve gürültücü üçlü ÇGS sahne alıyor.

Okay Temiz’in İsveç’te kurduğu efsanevi caz grubu Oriental Wind, İstanbul’u yeniden ziyaret ediyor. 1977 yılında piyasaya sürülen ve kayıtları Stockholm’de alınan eski Okay Temiz albümünden adını alan Oriental Wind projesi, 22 Ocak Salı akşamı Babylon sahnesinde tekrardan hayat buluyor. Usta perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz’in önderliğindeki projede Burak Bedikyan, Çağdaş Oruç, Ömür Küçükler, Tom Temiz, Volkan Topakoğlu yer alıyor.

Farklı grupların şarkılarını yeniden yorumlamaktansa kendi şarkılarını kaydetmeyi tercih eden Özgün Semerci ve Özgür Poyraz tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kurulan Second, 6-7 Şubat akşamı gerçekleşecek Yellowcard konserinden hemen önce Babylon sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Montreux Caz Festivali (İsviçre), Schleswig Holstein Müzik Festivali (Almanya), Flow Festivali (Finlandiya), Sesc Pompeia (Brezilya) gibi önemli sahnelerde müzikal yolculuğunu sürdüren Kolektif İstanbul, Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı tarzları, funk ve caz altyapılarıyla 21 Şubat’da Babylon’un konuğu oluyor.

“Sanat-çı Engel Tanımaz" sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band, 2013 konserlerine, 28 Ocak Pazartesi akşamı, Babylon’da başlıyor. Engelli ve dezavantajlı gençlere yeni bir yolcuğun kapılarını açan Düşler Akademisi, Social Inclusion Band ile yetenekli gençleri gönüllü müzisyenlerle bir araya getiriyor. 2010’dan beri birçok mekanda ve festivalde sahne alan grup Cahit Berkay, Bengü, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Baba Zula, Luxus, Kolektif İstanbul, Selen Servi ve Güntaç Özdemir gibi birçok müzisyen ve grup ile konser verdi.

Asmalımescit gecelerinin efsanesi haline gelen Oldies But Goldies bu sene de Mabbas ve Murat Beşer'in komutasında Engin Eraydın'ın nostaljik ve renkli görselleriyle Babylon’daki yerini alıyor ve herkesi Depeche Mode’dan, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2’ya kadar 70’ler, 80’ler ve 90’ların unutulmaz parçalarıyla zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

İstanbul gece hayatının azılı üçlüsü Club Bangkok, Babylon’da bu yıl da sürprizler ve yüksek enerjili performanslarıyla Babylon ve Babylon Lounge’daki partileriyle farklı bir renk katıyor!

Yazarlar