Kültür Sanat Haluk Bilginer yılın oyuncusu seçildi

Haluk Bilginer yılın oyuncusu seçildi

26.11.2019 - 07:10 | Son Güncellenme:

Haluk Bilginer Şahsiyet dizisindeki performansıyla bu yıl 47.si düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

Haluk Bilginer yılın oyuncusu seçildi

Uluslararası Televizyon Sanat Bilimleri Akademisi tarafından Amerika Birleşik Devletleri dışında yayınlanan dizi yapımlarına ödül verdiği ve bu yıl 47.si gerçekleştirilen Uluslararası Emmy Ödülleri, New York'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisindeki rolüyle 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Bu kategoride yer alan diğer isimlerse Christopher Eccleston, Raphael Logam ve Jannis Niewöhner idi.

Senaryosu Hakan Günday'a ait olan Şahsiyet'in yönetmen koltuğunda Onur Saylak yer almıştı. Dizide yer alan diğer oyuncular ise Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Müjde Ar, Hümeyra, Metin Akdülger ve Hüseyin Avni Danyal. 

Haluk Bilginer yılın oyuncusu seçildi

Bilginer ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum.'' dedi.

Haberin Devamı

21 ülkeden 11 kategoride 44 adayın yarıştığı gecede "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü Örök Tel dizisindeki rolüyle Marina Gera aldı. "En İyi Dizi" kategorisinde ise ödül sahibi İngiliz suç dizisi McMafia'nın oldu.

Mini dizi dalında ödülü Avustralya yapımı dizi olan Safe Harbour kazanırken komedi dalında ödül The Last Hangover dizisine gitti.

47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İngiltere, Arjantin, Belçika, Hindistan, İsrail, Portekiz, Hollanda, Kolombiya, Singapur, Finlandiya, Katar ve Güney Kore gibi ülkelerden yapımlar yarıştı.

 

Haluk Bilginer yılın oyuncusu seçildi