Kültür Sanat Harbiye’de boş kalan koltuklar gençlerin

Harbiye’de boş kalan koltuklar gençlerin

20.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş., gençler için özel bir projeyi hayata geçirdi.

Harbiye’de boş kalan koltuklar gençlerin

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul -  Kültür sanat sektörünün iş birliğiyle Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahipleri tarafından kullanılmayan koltuklar, 24 yaş ve altı İstanbullular’a ayrıldı. Uygulamayla birlikte gençler, kültür ve sanat etkinliklerini hiçbir ödeme yapmadan izleme fırsatı yakalıyor. “Konserlerde boş kalan koltuklar artık gençlerin” diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlerin İstanbulKart ile bu olanaktan ücretsiz faydalanabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Temmuz ayında başlayan “Koltuk Senin” ile bugüne kadar yüzlerce öğrenci 36 etkinliğe ücretsiz katıldı. Kış için ise farklı etkinlik merkezleri, yine aynı proje kapsamında gençlere          açılacak. Projeden yararlanmak isteyen gençlerin, etkinlikten bir saat önce etkinlik alanının girişinde bulunan “Koltuk Senin” masasına başvurması gerekiyor. HES Kodu doğrulaması yapılmış İstanbulKart ile sıra numarası alan gençler, uygun koltuk kapasitesi değerlendirilerek etkinlik başladığında içeri alınıyor.

Pahalı bilete çözüm

Uygulama da yaş sınırı olmasına sitem eden Buket Ünal, “Bizler gidemiyoruz. En azından gençler gitsin. Güzel bir uygulama olmuş. Bilet alıp gelemeyenler de güzel bir şeye imkân sağlamış oluyor. Keşke yaş sınırlaması olmasaydı” dedi. Bilet fiyatlarının pahalı olmasından dolayı Harbiye’de konsere gidemediğini söyleyen Selen Yıldırım, “Bu uygulama kimin aklına geldiyse  çok güzel olmuş. Gitmek istiyoruz ama biletler çok pahalı. Bu sene pandemiden dolayı daha da pahalı. İsmini yazdırıp gidenler de çok şanslı. Bileti alanların kesesine bereket” diye konuştu.