Kültür Sanat Harry Potter büyüsüyle farelerle dolu bir evden lüks hayata

Harry Potter büyüsüyle farelerle dolu bir evden lüks hayata

25.08.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü Harry Potter serisinin ilk kitabını yazmaya başladığı zamanlarda çok zor günler geçiren JK Rowling’in tek geliri 70 sterlin (yaklaşık 195 YTL) tutarındaki işsizlik maaşıydı. Ancak satış rekorları kıran ve her bölümünün filmi çekilen kitap serisinin yazarı Rowling’in şu anki serveti 600 milyon sterlini buluyor

Harry Potter büyüsüyle farelerle dolu bir evden lüks hayata

Londra DHA

İngiltere’nin en zengin kadını haline gelen Rowling’in yaşamını araştıran Daily Mail çok ilginç bilgilere ulaştı. Buna göre ünlü yazarın dairesinde bir zamanlar fareler cirit atıyordu. Çok sevdiği kız kardeşine yakın olmak için Edinburgh’a yerleşen Rowling bu zor yaşam şartlarından kurtuluş için tek çaresinin yazarlık olabileceğini düşünüyordu. Edinburgh’daki Nicolson’s cafede kızı Jessica hemen yanında bebek arabasında uyurken o içtiği soğuk kahveler eşliğinde serinin ilk kitabını kaleme almaya devam etti.

Birçok yayınevi bu kitabın başarısız olacağını düşündü. Ancak Bloomsbury Press, Rowling’e bu şansı tanıdı. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra satış rekorları kıran ilk kitap ve ardından gelen serinin diğer kitapları, Rowling’in hayatında inanılmaz değişiklikler yarattı.

Rowling, kitap satışlarından, kitapların sinema filmlerinden ve telif hakkı ödemeleri sayesinde 500 ile 600 milyon sterlin arasında bir servet yaptı. Böylece ülkenin en zengin kadını haline geldi. Serinin final kitabının yayınlanmasıyla ve bu son kitabın da sinemaya uyarlanmasıyla ünlü yazar servetine servet katmış olacak.

İngiliz gazetesi Daily Mail’in hesaplarına göre Rowling, İngiliz Kraliçesi’nden daha zengin bir hale geldi.

3 GÜNDE 1 MİLYON STERLİN KAZANIYOR
Rowling’in her 3 günde kazandığı toplam para 1 milyon sterlin civarında. Son olarak New York’taki bir hayır kurumunun organizasyonuna katılmak için ABD’ye giden Rowling ve ailesi haftalığı 76 bin sterlin olan sosyetenin en ünlü mekanı Hamptons’ta 7 yatak odalı denize sıfır lüks bir villada kaldı. Bazı gazeteler Rowling’in bir yıl bu lüks yerde kalsa bile servetinin bitmeyeceğini yazdı.

ÖZEL JETİ VAR
Geçtiğimiz birkaç yılda Rowling, Galapagos’a yaptığı seyahatte 15 bin sterlin, Mauritius’ta yaptığı tatilde 14 bin sterlin civarında para harcayıp Seychelles’teki lüks otelde ise haftalığı 6 bin sterlinden kaldı. Edinburgh, Perthshire ve Kensington gibi kentlerde önemli bir emlak portföyüne sahip olan Rowling, özel bir jete sahip. Özel günlerinde ise Vivienne Westwood’tan giyiniyor.

FAKİRLERE 22 MİLYON STERLİN BAĞIŞLADI
Birçok uluslararası örgütte görevli olan ve hayır işlerine de önem veren Rowling en son, en yoksul ülkelerdeki en yoksul insanlara yardım kaynakları bulmak için çalışan Comic Relief’e 22 milyon sterlin bağışladı.

Yazarlar