Kültür Sanat Hayat yolculuğuna çıkaran besteler

Hayat yolculuğuna çıkaran besteler

13.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

ÇEV Sanat’ın genç yeteneklerinden piyano sanatçısı Tarık Kaan Alkan’ın kendi bestelerinden oluşan “Life Journey adlı albümü ve albüme ait nota kitabı dinleyiciyle buluştu. Tarık Kaan Alkan, “Albümümde hayattan anladıklarımı ve hayatın bana düşündürdüklerini anlatmaya çalıştım” dedi...

Hayat yolculuğuna çıkaran besteler

4 yaşından beri piyano çalan ve ÇEV Sanat’ın “Genç Yetenekler Projesi” kapsamında eğitimine devam eden 14 yaşındaki piyano sanatçısı Tarık Kaan Alkan’ın “Life Journey” isimli ikinci albümü geçen aylarda dijital platformlar aracılığıyla müzik severlerle buluştu. Yurtiçi ve yurtdışından pek çok ödülün sahibi olan Alkan’ın kendi bestelerinden oluşan albümde 6 parça yer alıyor. Ayrıca genç müzisyen karantina süreci boyunca besteleyip notaya döktüğü bestelerinin nota kitabını da albümle birlikte yayımladı. Alkan, yeni albümü hakkında “’Life Journey’ albümümde hayattan anladıklarımı ve hayatın bana düşündürdüklerini anlatmaya çalıştım” dedi.

Haberin Devamı

Bu proje bir ilk

Alkan albümünde “Inception”, “Dreams”, “Spirit of the Universe”, “Thoughts and Life” ve “Life Journey” isimli yeni bestelerinin yanı sıra 2020 yılında çıkan ilk albümü “From Heart to Notes”ta yer alan “Sunrise” parçasına da yer verdi. Müzisyen, bu bestenin “Life Journey”de de yer almasının sebebinin hem albüme ilham verdiğini hem de albümdeki diğer parçaların türüne ait olduğunu söyledi.

Alkan’a göre albümdeki bazı melodiler, küçük yaştan beri aklındaymış. Pandemi sebebiyle evine kapandığında bestelerini notaya dökmüş ve bunu da bir nota kitabına dönüştürmeye karar vermiş. Uzun zamandır böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüğünü belirten Alkan, “Türkiye’de klasik müzik alanında 14 yaşında bir çocuğa göre bir ilk olan bu projeyle bestelerimin nota kitabını, müzik dünyasına kazandırmak istedim”
diye de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘Devamları’

2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanan ve hâlâ burada öğrenimine devam eden Alkan, parçalarını bestelerken hayat ve hayatın getirdiklerinden ilham aldığını ve her bir bestesinin birbirinin devamı olduğunu aktardı.