Kültür Sanat Her şey aile için

Her şey aile için

15.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

“Red Right Hand/Adaletin Eli”nde Orlando Bloom ailesini korumaya çalışan eski bir suçluyu canlandırırken suç çetesinin lideri rolünde Andie MacDowell var.

Her şey aile için

MÜJDE IŞIL - ‘90’ların unutulmaz yıldızlarındandı Andie MacDowell. Sonraki yıllarda kariyeri o dönemdeki kadar başarılı gitmedi ama meslektaşlarının aksine yüzünün doğallığıyla oynamadan farklı bir saygınlık kazandı zaman geçtikçe. “Red Right Hand/Adaletin Eli” deneyimli oyuncuyu, romantik komedi ve dramlar dışında, alışılmadık bir rolde perdeye getiriyor. 

Haberin Devamı

Orlando Bloom’un canlandırdığı Cash, bir zamanlar uyuşturucu patroniçesi Big Cat için çalışmış ama kız kardeşini kaybettikten sonra suç dünyasını bırakmıştır. Ancak yeğeni ve eniştesinin hayatı söz konusu olunca eski patroniçesi ile yeniden karşı karşıya gelmek zorunda kalır. 

Çocuk ve şiddet 

Suça bulaşmış bir kasaba, suç dünyasından elini ayağını çekmiş ama geri dönmek zorunda kalan bir adam, polisleri satın almış acımasız bir suç lideri… Örneklerini çokça izlediğimiz filmlerden biri “Adaletin Eli”. Filmin en büyük kozu oyuncu kadrosu. ‘Temiz yüzlü’ olarak kodlanmış Orlando Bloom’un eski bir suçluya hayat verme çabası, yapaylık içerse de Andie MacDowell’ın alışılmadık kötü karakteri filmi sürüklüyor.  

Haberin Devamı

“Johnny Guitar”daki Joan Crawford’un Vienna’sını anımsatan suç çetesi lideri rolünde MacDowell’ın, doğal ve sempatik yüz hatlarını merhametsiz, sadist bir patroniçeye dönüştürmesi, filmin başlıca avantajı oluyor. “Adaletin Eli”nin intikam hikâyesini bağladığı nokta ise dramatik etkiyi artırma ve sürprizle seyirciyi şaşırtma işini basitleştirirken ‘çocuk ve şiddet’ özelinde mevzuyu hayli tehlikeli bir noktaya taşıyor. 

Her şey aile için

Havuzdaki tehlike

Rod Blackhurst ve Bryce McGuire’ın 2014 tarihli ve aynı adlı kısa filmlerinden uyarladıkları “Night Swim/Gece Yüzüşü” perili ev klişesini havuza transfer ediyor. Yeni eve taşınan bir ailenin bahçedeki havuzda karşılaştıkları hayaletler, giderek hayatlarını tehdit etmeye başlıyor. Korku ve hayalet klişelerini kullanan “Gece Yüzüşü” türe bir yenilik getirmemekle beraber bu klişelerle korkmayı sevenleri memnun edebilecek bir yapım. Havuzun sırrı, psikolojik derinliği olan bir senaryo ile geliştirebilseymiş Japon korkularına rakip olabilirmiş. “The Banshees of Inisherin”deki kısa ama etkili performansıyla Oscar’a aday olan Kerry Condon, kocasına ve çocuklarına kol kanat geren anne rolünde.