Kültür Sanat Her yaştan seyirciye her zevke göre film

Her yaştan seyirciye her zevke göre film

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Animasyonlardan yerli ve cinli filmlere, ajan macerasından perili ev komedisine ve klasiklere kadar bu vizyon haftasında her yaştan seyirciye ve her zevke göre film var.

Her yaştan seyirciye her zevke göre film

“Haunted Mansion/Perili Köşk”:  Oğlu ile birlikte yaşayan bekar bir anne olan Gabbie, ürkütücü bir malikâne satın alır. Yeni evlerine yerleşen anne ve oğul, çok geçmeden yaşadıkların yerin hayaletler ve hortlaklar tarafından mesken tutulduğunu keşfeder. Gabbie, davetsiz misafirlerini evden kovmak için bir tur rehberi, bir medyum, bir rahip ve bir tarihçiden yardım ister. Senaryosunu yazdığı 2016 tarihli “Ghostbusters”ta meşhur hayalet avcılarını kadın karakterlere dönüştüren Katie Dippold, bu sefer de 2003 tarihli “The Haunted Mansion”ı farklılaştırıp perdeye getiriyor. 20 sene önceki filmde yıldız isimler Eddie Murphy ve Terence Stamp’ti. Yeni filmde başkahraman aile reisi erkek yerine bekar bir anne oluyor. Justin Simien’in yönettiği filmin oyuncu kadrosu Rosario Dawson, Danny DeVito, Owen Wilson, Jamie Lee Curtis ve Jared Leto gibi yıldız isimlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

“Ten: Vzyat Gordeya/Gölge Ajan: İstanbul’da Ölümcül Hesaplaşma”: Rus sinemacılardan İstanbul’da geçen bir macera… Yeri tespit edilemeyen, kimliğini sır gibi saklamayı başaran eski Rus ajanı, devlet sırları ile kayıplara karışmıştır. Ülkenin ulusal güvenliği tehdit altındadır. Teşkilatta lakabı “Gölge” olan ajan, onu bulmakla görevlendirilir ve Moskova’dan İstanbul’a uzanan bir kovalamaca başlar.

“Ehl-i Cin: İntikam”: Emre ve Murat kız arkadaşları Ceren ile Seda ile çıktıkları yolculuk, terk edilmiş köyde bir engelle karşılaşır. Köyde ikamet etmekte olan Zaği’nin anlattığına göre köyde köylüler tarafından yakalanmış ve ormanın derinliklerine gömülerek mühürlenmiş bir cin bulunmaktadır. Gençler bu uyarıları ciddiye almaz ama bir süre sonra yolculukları kabusa döner.

Haberin Devamı

“Un rescate de huevitos/Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası”: Meksika yapımı bu animasyon, 2021 yılında ülkesinde en çok izlenen yerli yapımlardan biri olmuş ve 2,5 milyon dolar hasılat yapmıştı. Toto adlı horoz ve eşi tavuk Di, “altın yumurta” gibi görünebilen evlatlarının gururlu ebeveynleridir. Yumurta koleksiyoncuları onları alıp Afrika’ya götürmek ister. Toto ve Di, çocuklarını kurtarabilmek için Afrika kıtasına gidip zorlu bir maceraya atılır.

“The Muckles: The Quest for a New Home/Bıcırıklar: Yeni Yuvamız”: Bu haftanın diğer animasyonu… Bıcırıklar yaramazlığa bayılan bir grup gizemli canlıdır. Yıllardır yaşadıkları dükkandan kovulduklarında üç bıcırık arkadaş Svunja, Tjorben ve Smartö yeni bir ev bulup ailelerini kurtarmak için bir yolculuğa çıkarlar. Ama öncelikle bir takım olmayı öğrenmeleri gerekmektedir.

“Oda” : Bu haftanın ikinci yerli ve cinli filmi… Kıskandığı sevgilisi Denizin evine gizli kamera yerleştiren Oğuz, izlediği görüntülerden evde tuhaf bir şeyler olduğunu sezince arkadaşı Cihan ile Deniz’in evine gitmeye karar verirler. Deniz’in evindeki gizemli odada bulunan her neyse Cihan’ın ölümüne neden olur. Bundan sonra korkunç kabuslar Oğuz’un peşini bırakmaz. 

“Sound of Silence/Sessiz Kabus”: İtalya’dan gelen bir doğaüstü korku filmi… Babası İtalya’daki aile evinde ağır bir şekilde yaralanınca Emma onun yanına gider. Babası hastanede yatarken Emma evde tek başına perili bir radyo ve onun arkasındaki şeytani varlıkla karşılaşır. Bu doğaüstü varlığın her geçen saat daha da güçlenmesiyle Emma,       geceden sağ çıkabilmek için radyonun lanetinin ardındaki karanlık sırrı ortaya çıkarmak zorundadır.

Haberin Devamı

“Borcumuz Borç”: Abbas Karatekin’in yazıp yönettiği komedide üniversiteyi bitiren Murat, işsizlik sıkıntısı yaşamaktadır. İşsizlik sorununu çözmek için bir tefeciden borç alan Murat, bir kafe açmıştır fakat batırmıştır. Bunun üzerine tefecinin borcu için işten işte koşarak parayı bulma çabasına girmiştir. Fakat şansı hiç yaver gitmez.

Başka Sinema’dan Jacques Tati gösterimi

Fransız sinemasının temel taşlarından Jacques Tati üç filmiyle Başka Sinema’nın özel gösterimine konuk oluyor ve sinemaseverleri geçmişe götürüyor.

Her yaştan seyirciye her zevke göre film
“Mon Oncle/Amcam”: Arpel çifti imrenilecek bir sosyal başarıya sahiptir. Adam ciddi bir işadamıdır, kadın da kusursuz bir ev kadını. Mülklerindeki her şey modern ve şıktır. ‘Ailenin yüzkarası’ Bay Hulot’nun Arpeller’in evine gelişi çeşitli felaketlere yol açar. Sadece evin küçük oğlu, suç ortağı ve dostu olarak dayısına elini uzatır.

Haberin Devamı

“Monsieur Hulot’s Holiday/Bay Hulot’nun Tatili”: Sevimli ama beceriksiz bir Fransız adam deniz kenarındaki tesiste yer ve rahatlık aramaktadır ama nereye giderse gitsin kargaşa kendisini takip eder ve onu bir felaketten öbürüne sürükler.

“Playtime/Oyun Vakti”: Bekarlığıyla meşhur Bay Hulot, her yanı modern araç gereçlerle dolu Paris’te sudan çıkmış balığa döner. İş için biriyle buluşmaya çalışırken kısa sürede kaybolur. Bay Hulot şehirde daireler çizerken, yolu sık sık Amerikalı turist Barbara’yla kesişir.