Kültür Sanat Heykelin ustalarına destek!

Heykelin ustalarına destek!

02.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eserlerini sergileme fırsatı bulamayan yetenekli sanatçıların görünürlüğünü artırmayı ve heykel sanatına gönül verenleri teşvik etmeyi amaçlayan ‘Heykelde Yeni Keşifler’ yarışması başvurularınızı bekliyor

Heykelin ustalarına destek

Milliyet Sanat’ın heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasına başvurular dün başladı. Seçici kurul tarafından belirlenecek 10 eser arasından ilk 3’e giren yarışmacıların her biri 10 bin TL üretim desteği alırken 1. seçilen yarışmacı ise yurtdışında bir ay süren sanat eğitimi ödülünün de sahibi olacak. 9 Haziran tarihine kadar devam edecek yarışma başvurlarının ilk elemesi haziran ayının sonunda gerçekleşecek. Ağustos ayında da bu elemede dereceye giren 10 eser arasından birinci olan seçilecek. İlki 2019 yılında düzenlenen yarışmanın bu seneki seçici kurulunda Artsümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, Küratör & Sanat Yazarı Derya Yücel, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı & Koleksiyoner Ebru Özdemir, Heykeltraş Fabio Lattanzi Antinori, Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, Küratör & Sanat Danışmanı Melike Bayık, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & Koleksiyoner Meltem Demirören Oktay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Neslihan Pala, Merkur Galeri Kurucusu&Sanat Danışmanı Sabiha Kurtulmuş, Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Tasarım Müdürü Sinem Konu Keskinok ve Sanatçı Seçkin Pirim yer alıyor. Yarışma, eserlerini sergileme fırsatı bulamayan yetenekli sanatçıların görünürlüğünü artırmak ve heykel sanatına gönül verenleri teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Bienalde sergilenecek

Mesa Holding sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın sonunda dereceye giren 10 eser, İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak 11 Eylül tarihinde Kemer Country Club’da açılacak sergide sanatseverlerle buluşacak. Eserler daha sonra tarihi Cemil Molla Köşkü bahçesinde “Heykelde Yeni Keşifler” sergisi kapsamında sergilenecek. Detaylı bilgi almak ve yarışmaya katılmak için http://www.milliyetsanat.com/yarismalar/heykeldeyenikesifler adresinden başvuru formunu doldurup, eser fotoğrafı ve videosunu yükleyemek yeterli.