Kültür Sanat ‘Hiç bitmeyecek bir travma yaşıyorum’

‘Hiç bitmeyecek bir travma yaşıyorum’

24.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2014’te telefonunun siber saldırıya uğraması sonucu çıplak fotoğrafları medyaya sızdırılan Oscar’lı oyuncu Jennifer Lawrence, “Bu olayın ardından yaşadığım travma hâlâ bitmedi, hiçbir zaman da bitmeyecek” dedi.

‘Hiç bitmeyecek bir travma yaşıyorum’

Çok sayıda ödülü bulunan, 31 yaşındaki ABD’li oyuncu Jennifer Lawrence, uğradığı siber saldırı sonucu mağdur olan insanlar arasında yer alıyor. 2014’te Lawrence ile birlikte birçok ünlünün telefonundaki iCloud sistemi “hacklenmişti”. Siber korsanlar, hackleme yöntemiyle oyuncunun telefonundaki çıplak fotoğraflarına ulaşmış ve bu fotoğrafları para karşılığında medyaya sızdırmıştı.

Haberin Devamı

Jennifer Lawrence, “Vanity Fair” dergisinin yeni sayısına verdiği röportajda, çıplak fotoğraflarının dünyaya servis edilmesinin ardından yaşadığı travmayı anlattı ve bu travmanın yaşamı boyunca süreceğini söyledi. Fransa’da bir kişinin söz konusu çıplak fotoğraflarını yayımladığını belirten başarılı oyuncu, “Düşünsenize günün herhangi bir saatinde isteyen herkes benim iznim olmadan çıplak vücuduma bakabiliyordu. Bu travmayı atlatmam imkansız” dedi.

‘İĞRENÇ BİR DURUM’

Jennifer Lawrence, aralarında ünlülerin de bulunduğu birçok kadına cinsel saldırıdan hapis yatan film yapımcısı Harvew Weinstein (69) konusuna da değindi. Oyuncu, Weinstein’in davasında aklanmak için adını kullanmasının da “iğrenç” olduğunu söyledi. Weinstein’in hukuk ekibi, mahkeme savunmasında Lawrence’ın “Weinstein bana karşı her zaman iyi davranmıştı” dediğini öne sürmüştü. Bu cümlesinin çarpıtıldığını belirten Lawrence, Weinstein’in kendisiyle birlikte olduğu iddiasını da yalanlarken şöyle konuştu: “Weinstein’in kurbanları, onun kendilerine yardım edeceğine inanan kadınlardı. Oysa ben kendisiyle tanıştığımda kariyerim için yardıma ihtiyacım yoktu. Ama tabii ki kariyerim boyunca erkekler bana da uygun şekilde davranmadı. Ancak güçlü kariyerim beni daima korudu.”