Kültür Sanat Hollywood kadın orgazmını sevdi!

Hollywood kadın orgazmını sevdi!

09.11.2009 - 09:51 | Son Güncellenme:

Matrix 2’de bir dilim pastayla, Aman Tanrım’da düşünce gücüyle kadınları orgazmın doruklarına çıkaran Hollywood, ‘Kadın haklı erkek haklı’ filmiyle bu geleneğini sürdürüyor.

Hollywood kadın orgazmını sevdi

Ozan Akarı

Haberin Devamı

Son yıllarda Hollywood sinemasına baktığımızda artık kadınların bir eşe ihtiyaç duymadan orgazm olmalarıyla ilgili sahneler dikkat çekmeye başladı. Hem de bunlar öyle ‘B’ sınıfı(maliyeti düşük filmler) ya da bağımsız filmlerde değil milyon dolarlık yapımlarda izleyicilerle buluştu.

Matrix 2 filminde Neo anahtarcıyı kurtarmak için Merovingian’ın sahibi olduğu lokantaya gider. Merovingian Neo’ya buraya geliş sebebinin ‘neden ve sonuç’ ilişkisiyle bağlantılı olduğunu anlatıp, hemen ön masalarında bulunan bir kadını örnek gösterir. Kadına bir pasta yaptığını ve bu pastayla uyarılan kadının buna nasıl bir tepki verdiğini yani sonucu gösterir. Ve biz kadının orgazm olduğu sahneyi şifrelenmiş bir şekilde izleriz.

Haberin Devamı

Jim Carrey’in ‘Aman Tanrım-Bruce Almighty’ adlı komedi filminde de tanrının tüm güçlerini alan Jim Carrey, sadece düşüncelerini kullanarak kız arkadaşının orgazm olmasını sağlar.

Başrolünü Gerard Butler ve Katherine Heigl paylaştığı Ugly Truth(Kadın haklı erkek haklı) filminde titreşimli kilot giyen Heigl, iş yemeğine gider. Ancak, yemekte kilodun kumandası yanlışlıkla bir çocuğun eline geçer. Böylece sinema tarihine geçecek bir kadın orgazmı yaşanır.