Kültür Sanat ‘‘İçimdeki kıta , Afrika 2 ’’

‘‘İçimdeki kıta , Afrika 2 ’’

08.03.2013 - 18:39 | Son Güncellenme:

Rensanat Galerisinde 8 Mart – 8 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ‘‘İçimdeki kıta , Afrika 2 ’’ adlı sergisiyle Sibel Niksarlı ikinci solo sergisine sizi davet ediyor.

‘‘İçimdeki kıta , Afrika 2 ’’

Sibel Niksarlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılacak ikinci kişisel heykel sergisini "Dünyanın Bütün Kadınlarına" ithaf ediyor.

Haberin Devamı

Açılış günü "Dünyanın Bütün Kadınları Elele" adını verdiği çalışmasını birlikte tamamlamak için bütün kadınları el vermeye davet ediyor. 8 Mart günü sergi alanında hazırlanan çamur bloğa gelen misafirler kendi el izlerini bırakmaya, kadınlar elele vermeye davet ediyor. Kadınların el izleriyle , esere dönüşen çamur, kalıba dökülerek ölümsüzleştirilecek.

Niksarlı, 8 Mart Kadınlar Günü açılacak olan ikinci sergisi "Dünyanın Bütün Kadınları"nı sadece Afrika’nın değil farklı kıtaların kadınlarını da yanına katarak hazırladı.

Açılış günü "Dünyanın Bütün Kadınları Elele" adını verdiği çalışmasını birlikte tamamlamak için bütün kadınları el vermeye davet ediyor.

SergiTarih: 8 Mart – 8 Nisan 2013

Açılış Kokteyl: 8 Mart 2013 .

Haberin Devamı

Saat: 19.00-21.00

Yer:Renart Sanat Galerisi

Akkavak Sok. Ardı Apt. No:34 2/3 Nişantaşı

Tel: 0212.241 38 90

İletişim: Trend PR- Efil Turan 05327678626

Ayşeül Akköprü 05352527616

Ekrandaki çimenler kokmuyordu…

Henüz Steve Jobs'ı tanımadığımız yıllardı.

Dünyanın gözde markası Apple, Türkiyede satışa çıkmadan önce iki elin parmağı kadar kişiye eğitim verdi. O eğitim alan 11 kişiden biriydi. Ülkede sayılı Apple bayisinden birine sahip babası ile çalıştığı yılların sonunda, bilişim dünyasında bir gelecek onu bekliyordu.

Apple vazgeçemediklerinden oldu. Ama çok geçmeden ekranını kaplayan sanal çimenlerin kokmadığını farketti. Gerçek olanı, doğayı seçti. Şehir dışında bir süre bir insana, bir çocuğa, bir çok ağaca, farklı kuşlara, rengarenk sayısız çiçeğe baktı. Yaşadığı doğayı başkalarına sunmayı iş edindi. Her zaman baktığı bir Apple’ı oldu. Ama bahçesi, saksısı, yürüdüğü patikalar topraktı. Sonunda toprağın çamura, çamurun dönüşerek hayata katıldığını gördü.

Uzun zamandır toprağa dokunuyor Sibel Niksarlı.

Beklentilerine sınır koymadan ve yaptığına derin anlamlar yüklemeden.

Görünmez olan duygularıyla görünür olan biçim arasında sıkışmadan, usulca dokunuyor.

Çamurun da ona dokunduğu günlerin sonunda 'içimde kaldı' dediği kıtanın kadınlarını çıkardı içinden.

Elinin çamuruyla tarif ettiği kadınlardı onlar...

Haberin Devamı

Biri uyuyordu, gülemseyerek. Biri bakıyordu, güçle. Birinin boynu büküktü, kabulden. Bir diğeri acı ile, bir diğeri aşkla yoğrulmuştu, istemeden. Varlık yokluk demeden yaşayan kadınlar.

Bizim kadınlarımız gibi, geleneklerden payına düşeni almış kadınlar!

Sadece Afrika’nın değil farklı kıtaların kadınları…

8 Mart Kadınlar Günü açılan ikinci sergisinde sadece Afrikanın değil farklı kıtaların kadınlarını da katarak, çalışmalarını çoğalttı. "İçimdeki Kıta, Afrika 2" adını verdiği bu sergisini dünyanın bütün kadınlarına adadı.