Kültür Sanat İstanbul'da görsel şölen

İstanbul'da görsel şölen

01.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da görsel şölen

İstanbulda görsel şölen

       TÜYAP ve İstanbul'da kurulan Sanat Galericileri Derneği işbirliği ile hazırlanan Artist '98 - 8. İstanbul Sanat Fuarı, bugün TÜYAP İstanbul Sergi Sarayı'nda yapılacak ödül töreniyle açılıyor.
       Bu yıl da uluslararası bir sanatsal etkinliği dönüştürülmesi hedeflenen İstanbul Sanat Fuarı'nın Danışma Kurulu'nda Aydın Cumalı, Bülent Ünal, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Paksoy, Ergin İnan, Ertan Mestçi, Evin İyem, Haşim Nur Gürel, İnci Bengiserp, Kemal İskender, Kıymet Giray, Mehmet Güleryüz, Müjgan Çakar, Tamer Başoğlu, Tuğray Kaynak, Tülay Atasoy ve Yahşi Baraz bulunuyor. Fuar Yürütme Kurulu'nda yer alanlar ise şöyle: Ahmet Kamil Gören, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Paksoy, Haşim Nur Gürel, İrem Rona, İrfan Okan, Mustafa Horasan, Neşe Erdilek, Selahattin Yıldırım, Tülay Atasoy, Ümit İyem ve Zeyyat Elman.
       TÜYAP Genç Sanatçılar Resim Yarışması'nın dördüncüsü ve TÜYAP Sanat Eleştirmeni Yarışması'nın ikincisinin sonuçları da açıklandı. "TÜYAP Sanat Eleştirmeni Yarışması"nda ödülü 1972 Kayseri doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Murat Mıhçıoğlu, "Hüseyin Avni Lifiş'in Sanatına Bir Bakış" başlıklı eleştiri yazısı ile kazandı. Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu Mehmet Üstünipek'in "Ali Hadi Bara" başlıklı eleştiri yazısı ise yayınlanmaya değer görüldü. "Genç Sanatçılar Resim Yarışması"nda ise Murat Aksoy'un eseri ödüle değer bulundu.
       Bu yıl 56'sı sanat galerisi olmak üzere toplam 71 kuruluşun katıldığı fuarın etkinlik programı şöyle: 1 Aralık'ta Artist '98 ödül törenleri, 2 Aralık'ta saat 16:00'da "Yaratıcılık ve Eğitim" başlıklı panel, katılanlar: İbrahim Çiftçioğlu, İnci Ogan, Cem Mumcu, Lale Ünaldı, Tarık Akan ve Kaan Arslanoğlu. 3 Aralık'ta saat 14:00'te Ahmet Kamil Gören'in "Türk Resim Sanatının Öyküsü" başlıklı dialı anlatısı, 16:00'da "75 Yılda Türk Resminin Başyapıtları" başlıklı panel, katılanlar: Kıymet Giray, Mehmet Güleryüz, Haşim Nur Gürel, Turan Erol ve Kemal İskender.
       4 Aralık'ta saat 16:00'da "Bakma Biçimleri" başlıklı söyleşi ve dia gösterisi, konuşmacı: Murat Belge. 5 Aralık'ta saat 16:00'da "Güzel sanatlarda Kesişme Noktaları" başlıklı panel. Katılanlar: Mehmet Güleryüz, Ali Özgentürk, Halil Ergün, Savaş Dinçel, Nevzat Sayın ve Hakan Gürsoytrak. 6 Aralık'ta saat 15:00'de "Sanatçı ve Gelecek" başlıklı panel. Katılanlar: Jale Erzen, İrfan Okan, Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam.
       Fuar, 6 Aralık'ta sona erecek.