Kültür Sanat İstanbul’da sanat bayramı

İstanbul’da sanat bayramı

20.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayram tatilini şehirde “sanat”la geçirmek isteyenler soluğu müzelerde alabilir! İstanbul’daki özel müzeler yarından itibaren kapılarını bayram boyunca açık tutacak

İstanbul’da sanat bayramı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Bayram tatili başladı! Kimi uzun kuyruklar eşliğinde tatil beldelerine koşarken birçok kişi şehrin tenhalığının tadını çıkarıyor. İstanbul’da kalan sanatseverler için sevindirici haber ise müzelerden geldi. Özel müzeler kapılarını yarından itibaren ziyarete açıyor . Sadece İstanbullular değil, şehri ziyaret eden turistler için de önümüzde keyifli bir sanat rotası var.

Haberin Devamı

İlk durak elbette Beyoğlu... Müze yarımadası olan Beyoğlu’nda İstanbul Modern ve Pera, sanatseverleri davet eden müzelerden... İstanbul Modern, Türkiye modern ve çağdaş sanat tarihinin değişim ve dönüşümüne yer verdiği, uluslararası bir yönelimle gelişen koleksiyonunu müzenin iki katında izleyiciyle buluşturuyor. Sergide farklı kuşaklardan 30 sanatçı ve iki sanatçı ikilisinin 40 yapıtı sergileniyor. Kısa bir süre önce sergisi devam ederken aramızdan ayrılan Selma Gürbüz’ün “Dünya Diye Bir Yer” sergisini ziyaret edebilirsiniz. Sanatçının  daha önce sergilenmemiş yapıtlarını odağına yerleştiren sergi, sanatçının zamandan ve mekândan bağımsız; masallar, mitler, söylencelerle örülü, incelikle işlenmiş yapıtlarını ziyaretçilerle paylaşıyor. İstanbul Modern bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık.

Haberin Devamı

Pera Müzesi yarından itibaren sanatseverleri bekleyen bir diğer müze. Beyoğlu’nun en güzel mekânlarından olan  tarihi binada devam eden “Zevk Meselesi” ve Etel Adnan sergileri bayram boyunca açık kalacak. “İmkânsız Eve Dönüş”, ressam, yazar ve şair Etel Adnan’ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan retrospektif niteliğinde.  Geçtiğimiz Şubat ayında açılan “Zevk Meselesi” ise ortaya çıktığı 19. yüzyıldan bu yana anlamı değişikliğe uğrayan ‘kitsch’ kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanan bir grup sergisi.

Boğaz havası eşliğinde

Beyoğlu rotasından çıkıp İstanbul Boğazı’nı en güzel gören noktalardan olan Sabancı Müzesi ise Türk resminin mihenk taşlarıyla sizi ağırlayacak. Sabancı Müzesi’nin yeni koleksiyon sergisi “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri” sergisi yarından itibaren bayram bitene kadar ziyarete açık. Türkiye’de resim sanatının tarihsel yolculuğunun izlenebileceği sergide, Hoca Ali Rıza, Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekâi Paşa, Ayvazovski, Şevket Dağ ve Mihri Hanım’ın aralarında olduğu sanatçıların 115 eseri bir araya geliyor.

İstanbul’da sanat bayramı

“Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri”