Kültür Sanat İTEF bu yıl ‘Bulutların Üstünde’

İTEF bu yıl ‘Bulutların Üstünde’

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl hem dijital hem de fiziksel olarak düzenlenen İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) bu yıl salgın sebebiyle sadece dijital olarak okurlarla buluşacak.

İTEF bu yıl  ‘Bulutların Üstünde’

Bulutların Üstünde” temasıyla 13. Yaşını kutlayan festival, 1- 5 Haziran’da yazarları, yayıncıları, çevirmenleri ve kitap okumayı seven herkesi bir araya getirecek.

Arap edebiyatının güçlü temsilcilerinden Delidolu’dan yayımlanan “Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok” romanının yazarı Halid Halife, “Miras” ile Norveç edebiyatının en önemli seslerinden biri Vigdis Hjorth, Fransa’da çok satanlar arasında yer alan “Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü” romanın yazarı Maud Ankaoua, şaşırtıcı kurgusuyla soruların peşine düşen Patrick Ness, Auschwitz-Birkenau toplama kamplarında geçen bir yaşam öyküsünü kaleme alan Heather Morris, “Leziz Kadavralar” kitabının yazarı Agustina Bazterrica fsetivalde okurla buluşacak. Simultane tercüme destekli etkinliklerde izleyiciler tüm söyleşileri Türkçe olarak izleyebilecek. İzleyicilerin yazarlara soru sorabilmesini mümkün kılacak olan Zoom katılımı 100 kişiyle sınırlıyken, tüm etkinlikler İTEF’in Instagram, Facebook ve YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.

Yazarlar