Kültür Sanat Kadınlar Günü’ne özel kutlamalar

Kadınlar Günü’ne özel kutlamalar

08.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kadınlar Günü’ne özel kutlamalar

CRR’den “Anadolu’nun Kadınları” konseri

Haberin Devamı

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü “Anadolu’nun Kadınları” konseriyle kutluyor.

CRR’nin Youtube hesabı üzerinden bugün 20.00’de izlenebilecek konserde, akademik eğitimini aynı okulda almış olan Mercan Erzincan, Devrim Kaya ve
Buse Katılmış’ın kurduğu Oyalı Yazma Grubu sahne alacak.

Pera Film’den özel bir retrospektif

Pera Müzesi Film ve Video Programları, ABD deneysel sinemasının öncü isimlerinden Sadie Benning’in çalışmalarından
oluşan retrospektif niteliğinde bir seçkiyi sanatseverlere sunacak. İki hafta gösterimde kalacak “Sadie Benning: Direniş Günlükleri” adlı programda sinemaseverler, sanatçının 6 eserini çevrimiçi izleyebilecek.

Kadın Oyunları Festivali’nden 7 oyun

Haberin Devamı

Ankara Sanat Tiyatrosu öncülüğünde Bandırma’da başlayan Kadın Oyunları Festivali’nin ilk oyunu, Bilkent AST Sahnesi’nde “Frida” oyunuyla perdesini açtı. 27 Mart’a kadar sürecek festivalin Ankara’dan sonra “Furuğ”, “Dansöz”, “Evin Kokusu” ve “Bernarda” isimli oyunları 8 - 17 Mart arasında Çanakkale’de, 23 Mart’ta Nejat Uygur Sahnesi’nde sanatçı Sumru Yavrucuk’un “Shirley” oyunu ve 27 Mart’ta Ayça Bingöl’ün “Ben Anadolu”
isimli oyunu Ayvalık’ta sahnelenecek.

Osmanlı kadın tarihine yeniden bir bakış

Tarih Vakfı, 13 Mart’ta online olarak “Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce” kitap serisinin feminizm cildi üzerinden “Osmanlı Kadın Tarihine Yeniden Bakmak” adıyla panel düzenliyor. Tarih Vakfı’nın Youtube kanalından canlı yayımlanacak programda Feryal Saygılıgil, Nacide Berber, Emine Hızır, Başak Tuğ, Zeynep Kutluata, Sevdagül Kasap, Yaprak Zihnioğlu, Efi Kanner ve Ebru Aykut katılımcı olarak yer alacaklar.