Kültür Sanat 'Kırlangıcın Yuvası' 13 Aralık'ta gösterilecek

'Kırlangıcın Yuvası' 13 Aralık'ta gösterilecek

10.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'ndaBülent Arınlı'nın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Kırlangıcın Yuvası adlı belgesel gösterilecek.

Kırlangıcın Yuvası 13 Aralıkta gösterilecek
13 Aralık Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00'da yapılacak gösterimlerin ardından, saat 20:00'de, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı Demokratikleşme Programı Yöneticisi Dilek Kurban, "Vatandaş Olamama Hali: Türkiye'de Gayrimüslimlerin Mülkiyet Sorunu" konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, Türkiye'yi ve Ermeni cemaatini sarsan bir cinayete kurban giden gazeteci Hrant Dink'in anlatımıyla, Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nın öyküsünü gözler önüne seriyor. Aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu yetim çocukların emeğiyle yapılan kamp, 12 Eylül askeri darbesinin ardından gelen yeni yasayla çocukların elinden alınmış, harabe olmaya terk edilmiş. Dink filmde, kampın yıkıntıları arasında duygularını, kampın kimsesiz, yetim çocuklar için ne anlama geldiğini ve geri alma mücadelelerini anlatıyor.

Haberin Devamı
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırlanan programı, her hafta farklı bir temayı içeren filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

Sınırlı yer olması nedeniyle rezervasyon yaptırılması önemle rica olunur.