Kültür Sanat Kırmızının Ötesinde Artsteps çevrimiçi platformunda

Kırmızının Ötesinde Artsteps çevrimiçi platformunda

30.04.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

“Kırmızının Ötesinde’’ başlıklı sergi, Artsteps online platformu üzerinden açılıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencileri Gizem Mavi Aydemir ve Şeyma Nur Eren’in Bitirme Projesi dersi kapsamında hazırladıkları sergi 25 Nisan 2021– 25 Mayıs 2021 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Kırmızının Ötesinde Artsteps çevrimiçi platformunda

Hegel’in: “Sınırın bilincine varmamız için o sınırın ötesinde ne olduğunu bilmemiz gerekir. Bir çizginin bitimini bilmek demek, o çizginin ötesindeki boşluğu da bilmek demektir’’ sözünden yola çıkılarak hazırlanan sergide, sınır ve sınırsızlık kavramları mercek altına alınırken bir yandan Hegel’in bu söylemine göre sınırın var olduğunu söyleyebilmemiz için ilk önce sınırsızlığı mı kabul etmeliyiz? Sınır aslında sınırsızlık mıdır? gibi sorularla sınırların sınırsızlığını sorguluyor.

Haberin Devamı

Sınırları sorgulatan sergi 6 farklı sanatçının işlerini bir araya getiriyor. Gizem Mavi Aydemir ve Şeyma Nur Eren’in küratörlüğünü yaptığı sergide Ayşe Kapusuz, İlker Kayalı, Kerem Ağralı, Tutku Bulutbeyaz, Ülkü Yılmaz ve Yunus Çermik’in eserleri yer alıyor.

Gizem Mavi Aydemir ve Şeyma Nur Eren’in küratörlüğünde hazırlanan “Kırmızının Ötesinde’’ sergisi, sınırları sorgulatmak ve çeşitli okumalar sunmak amacıyla izleyiciyle buluşuyor. Sergi 25 Nisan 2021– 25 Mayıs 2021 tarihleri arasında artsteps.com üzerinden ziyaret edilebilir.