Kültür Sanat Kış Uykusu Oscar'a yürüyor

Kış Uykusu Oscar'a yürüyor

09.12.2014 - 14:28 | Son Güncellenme:

Nuri Bilge Ceylan, Kış Uykusu filmiyle Oscar'a yürüyor. Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği’nin Yabancı Film kategorisinde En İyi 2. Film ödülü, Kış Uykusu’na gitti.

Kış Uykusu Oscara yürüyor

Türkiye, Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye uzanan Nuri Bilge Ceylan filmi "Kış Uykusu" ile bu kez Oscar yarışında oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Oscar aday adayı Kış Uykusu'na bu tahminleri güçlendiren bir ödül daha geldi. Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği, Kış uykusu'nu Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde ikinci en iyi film seçti.

Senenin iddialı yapımlarından Boyhood; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Kurgu dallarında birincilik ödülüne layık görüldü. En İyi Film kategorisinde ikinciliği Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel) filmi kazandı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu ile ikinciliği kazandığı Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinin birincisi ise Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski'nin Ida filmi oldu.

Ödülleri verirken birincilerin yanı sıra yarışta ikinci gelenleri de seçen Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Locke filmindeki performansıyla Tom Hardy'e, En İyi Senaryo ödülünü Büyük Budapeşte Oteli'ne layık gördü.

Haberin Devamı

Aynı kategorilerde ikincilikler ise başrolünde Michael Keaton'ı gördüğümüz senenin bir diğer iddialı yapımı Birdman'e gitti.

Kış Uykusu Oscara yürüyor

Yazarlar