Kültür Sanat “Klasik Müzik Akşamları” devam ediyor!

“Klasik Müzik Akşamları” devam ediyor!

10.12.2013 - 10:51 | Son Güncellenme:

Martı Istanbul Hotel “Klasik Müzik Akşamları”, 27 Ocak 2014 tarihinde ünlü keman virtüözü Ayla Erduran ve piyanist Birsen Ulucan’ın dinletisi ve söyleşisiyle “Şehir Klasikleri” dizisine devam ediyor.

“Klasik Müzik Akşamları” devam ediyor

Saat 20:00’de başlayacak etkinliğin dinleti bölümünde sanatçı, Ayla Erduran deyince ilk akla gelen bestecilerden biri olan Brahms’ın yanında Mendelssohn, Kreisler ve Dvorak’dan eserler seslendirecek. Etkinliğin söyleşi bölümünde, Erduran’ın yaşamını anlatan ve yayınlandığında “En çok satanlar” listesinde yer alan “Ayla’yı Dinler misiniz?” kitabının yazarı Evin İlyasoğlu sanatçı ile müzik üzerine keyifli bir sohbet yapacak.

Haberin Devamı

Kemana 4 yaşında başlayan, ilk resitalini 10 yaşında veren, Paris Ulusal Konservatuarı’nda Benedetti ve Benvenuti’den dersler alan Erduran, kariyerine Varşova Filarmoni Orkestrası eşliğinde çaldığı Glazunov’un keman konçertosuyla başladı. Müzik kariyerinde yirminci yüzyılın en büyük virtüözlerinden olan David Oistrakh gibi önemli isimlerle çalıştı. Sanatçı1957’de, dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Wieniawski yarışmasında, 120 kemancı arasında ilk altıya girerek büyük bir başarı kazandı ve tüm dünyada tanındı. Erkin’in Keman Konçertosu’nu Brüksel’de ilk kez seslendirdi, bu konseri Belçika Kraliçesi Elizabeth izledi. Mithat Fenmen eşliğinde Londra’da verdiği ilk resitalinde Harriet Cohen-Olga Verney ödülüne değer bulundu. Londra Albert Hall’da Rozhdestvenski yönetiminde çaldığı Brahms’ın keman konçertosu BBC tarafından naklen yayınlandı. Dünyanın her yerindeki ünlü salonlarda verdiği konserler kaydedildi, radyolardan yayınlandı. 1990’a kadar İsviçre’de öğretmenlik yaptı, Lozan Konservatuarı’nda ustalık sınıfını çalıştırdı. Erduran, Menuhin, Szeryng, Navarra, Igor Oistrakh, Pikaizen, Fallot, Collins ve Weinberg gibi sanatçılarla birlikte konserler verdi. Londra Senfoni, Suisse Romande, Berlin RIAS, Çek Filarmoni gibi orkestralarla; E. Ansermet, Karel Ancerl, Paul Kletzki, Gennadi Rozhdetsvenski, Jean Fournet, Michel Plasson ve Armin Jordan gibi şeflerle çaldı. 1970’de Hollanda’da Beethoven Ödülü’nü aldı. 1971’de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan sanatçının, Amerika’dan Uzakdoğuya, dünyanın her köşesinde albümleri satılıyor. “Ayla Erduran Arşiv Serisi” balığındaki albümleri Lila Müzik tarafından yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Martı Istanbul Hotel, Balo Salonu’nda Evin İlyasoğlu’nun moderatörlüğünde saat 20.00’de başlayacak “Ayla Erduran ve Birsen Ulucan” konserini kaçırmak istemeyen müzikseverler biletlerini Biletix aracılığıyla satın alabilecekler. Konserlerde, öğrenciler için %50 indirim uygulanacak. Ayrıca isteyen müzikseverler konser akşamı geçerli olacak şekilde biletleri ile Martı Istanbul Hotel’in içindeki BRASS Restaurant & Bar’da %25 indirim şansına sahip olacaklar.

Haberin Devamı

“Klasik Müzik Akşamları” ünlü müzisyenler ile devam ediyor...

Lila Müzik işbirliği ile Martı Istanbul Hotel’in , dinleti ve klasik müzik sohbetlerine ev sahipliği yaptığı “Şehir Klasikleri” serisi; arpist Şirin Pancaroğlu, keman virtüözü Suna Kan, Özcan & Birsen Ulucan, Klarinist Ayşegül Kirmanoğlı, flütist Sibel Kumru Pensel, Borusan Quartet ve Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler projesi ile devam edecek. Martı Istanbul Hotel ile Şehir Klasikleri serisini birlikte gerçekleştiren Lila Müzik Yapım A.Ş., 1999 yılında Türk besteci ve yorumcularının eserlerini kayıt altına almak amacıyla Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin tarafından kuruldu. Bugüne kadar, dünyada ve ülkemizde isminden övgüyle söz edilen Ayla Erduran, Gülsin Onay, Vedat Kosal, Şirin Pancaroğlu, Borusan Quartet, Ulucan Kardeşler, Pelin Halkacı Akın, İris Şentürker, Ayşegül Kirmanoğlu, Sibel Kumru Pensel, ile Güher Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesi ve Cemal Reşid Rey’in Anısına ve İzmir Barok’un 16. Yüzyıldan 18. Yüzyılın ilk Yarısına Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri CD’lerini yayınladı.