Kültür Sanat Komşumuz gökyüzü

Komşumuz gökyüzü

19.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Orman içinde kocaman bir sahne kuran Dot, temmuz ayında tiyatroseverleri gökyüzünün altında çimlerin üzerinde, açık havada oyun izleme keyfine davet ediyor

Komşumuz gökyüzü

Yaptığı projelerle tiyatroya farklılık getiren Dot, tiyatroseverleri ormanda sanatla buluşturuyor. Kemerburgaz Kent Ormanı’nda kocaman bir sahne kuran ekip temmuz ayında misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Tiyatronun kurucu ortağı ve sanat yönetmeni Murat Daltaban’ın “Kentler insan yapısı gelişmiş prodüksiyon yapılarıysa doğayla iletişiminin güçlenmesi için sanata ihtiyacı vardır. Tiyatronun felsefi altyapısıyla gelen avantajları kentlerin doğal alanlarında var olmasını mümkün kılar” sözleriyle anlattığı Dotorman’da “Komşumuz Gökyüzü” sloganıyla yola çıkıyor. Pandeminin doğayla gelen bir sınav olduğunu ve bu sınavı doğayla birlikte, doğayı anlayarak aşabileceğimizi kabul eden ekip bu nedenle sanat için doğanın kalbinde bir alternatif sunuyor.

Haberin Devamı

Dört farklı oyun var

Gün ışığıyla ay ışığında, bulutlarla yıldızların altında çimlere serilmiş örtüler ve katlanır sandalyelerle boş bir alanı sahneye dönüştüren Dot kendi oyunlarının yanı sıra birçok tiyatro topluluğunun oyunlarını da yaz boyunca misafir edecek. Oyunların yanı sıra pek çok farklı atölye ve buluşma gerçekleştirecek. Ormandaki sahneye temmuz ayında “Babamı Kim Öldürdü” ve “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” ile Moda Sahnesi konuk olacak. Dot ise tiyatroseverlerle “Limon Limon Limon Limon Limon” ile “Sesin Resmi” adlı oyunlarıyla buluşacak. Fransa’nın genç yazarlarından Edouard Louis’in roman üçlemesinin sonuncusu olan eserinden oyunlaştırılan “Babamı Kim Öldürdü”, bir işçi sınıfı ailesinin yaşadıklarından yola çıkarak ırkçılık, sömürü, cinsiyetçilik, ekonomik bunalım, nefret suçu, ayrımcılık temalarını işliyor. “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” karşısındakine içinde yaşadığı yalnızlık, aşk ve başkaldırıyı anlatmak isteyen bir adamın hikâyesi. Adı çok uzun olan “Limon Limon Limon Limon Limon”, biri avukat diğeri müzisyen bir çift üzerinden sayılı kelimelerle iletişim kurulan bir dünyayı anlatıyor. “Sesin Resmi” ise yazmaya olan inancını kaybetmiş oyun yazarı bir kadın ve hayatın şiddetinden resim çizerek korumaya çalışan genç bir erkeğin ilişkisine odaklanıyor. Pandemi önlemleri nedeniyle tiyatro alanının girişinde HES kodu uygulaması yapılacak ve oyun boyunca maske takmak zorunlu olacak. Sosyal mesafe kuralları gereği sınırlı sayıda satılacak biletlere dotormanda.com’dan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Oyun tarihleri

“Babamı Kim Öldürdü”
2 ve 3 Temmuz, saat 21.00
“Ormanlardan Hemen Önceki Gece”
7 Temmuz, saat 21.00
“Limon Limon Limon Limon Limon”
14 ve 16 Temmuz, saat 21.00
“Sesin Resmi”
30 ve 31 Temmuz, saat 21.00