Kültür Sanat Kültür Yolu’nda ilk durak Kapadokya

Kültür Yolu’nda ilk durak Kapadokya

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere toplam 11 şehirde düzenlenecek.

Kültür Yolu’nda ilk durak Kapadokya

Festivallerin ilk durağı, Nevşehir’in dünyaca ünlü turizm bölgesi Kapadokya olacak. “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri”, 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Nevşehir’de düzenlenecek festival; sergi, tiyatro, konser, çocuk etkinlikleri, söyleşi ve atölyelerden oluşan 400’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturacak. 30’dan fazla mekânda yapılacak etkinliklerde 1000’den fazla sanatçı yer alacak. Festival gala konseri Paşabağları Vadisi’nde şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek.

Kültür Yolu’nda ilk durak Kapadokya

Konserin solistliğini üstlenen Ferman Akgül, Manga’nın sevilen şarkılarının yanı sıra Âşık Veysel’den Neşet Ertaş’a değerli ozanların eserlerini senfoni orkestrası eşliğinde seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Festival süresince Ürgüp ve Göreme Festival Alanları, Paşabağları Vadisi, Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde birbirinden ünlü isimlerin konserleriyle festivalde coşku doruğa çıkacak.