Kültür Sanat Kuşadası’ndan sinema geçti

Kuşadası’ndan sinema geçti

11.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası’ndan sinema geçti

Kuşadası’ndan sinema geçti



Kuşadası’ndan sinema geçti
Kuşadası Belediyesi ve İstanbul Kısa Filmciler Derneği işbirliğinde düzenlenen festival programı kapsamında kısa film gösterimlerinin yanı sıra odağında sinemanın bulunduğu çeşitli temaları içeren paneller ve sergiler de yer aldı.
"Çevre, Kültür ve Kaybolan Değerler" temasını işleyen filmlerin katıldığı festival, açılışını Kemal Öner’in "Aral" belgeseliyle yaptı. Kuşadası sakinleri, festivalde filmlerden çok, düzenlenen panellerle ilgilendi. Engin Ayça, Emin Karaca ve Oğuz Makal’ın katılımıyla gerçekleştirilen Nâzım Hikmet 100. Yıl panelini, "Edebi Evler / Nâzım Hikmet" belgeseli izledi. "Sokak Çocukları ve Sinema" konulu panel, Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Kulca’nın fotoğraflarından oluşan dia gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirici bir panel oldu. Panelin hemen ardından, iki sokak çocuğunun hikâyesinin anlatıldığı "Jojo La Frite / Sarhoş Jojo" isimli film gösterildi.
Duygu Asena, Gülsen Tuncer ve Işıl Özgentürk’ün katılımıyla düzenlenen "Kadın ve Sinema" paneli devam ederken bir sonraki yıl Kuşadası’nda gerçekleştirilmesi muhtemel başka bir panelin konu başlığı da belirlendi: "Kadın ve Orgazm". Erdem, ahlâk ve cinselliğin gereğinden fazla vurgulanması, panelin "katılımcı" ve "şenlikli" geçmesini sağladı.

2. Kuşadası Altın Kıyı Kısa Film Festivali Çevre ve Kültür Kısa Filmleri Yarışması
• En İyi Film Ödülleri: Nihan Gider, "Halıcı"; Güliz Gültekin, "Postepidemi"; Şenol Çam, "Damla".
• Jüri Özel Ödülü: Aslı Sayılır, "Pera’dan Beyoğlu’na"
• Özendirme Ödülü: Yavuz Özer, "Son Karede Yine Aşk".


2. Kuşadası Altın Kıyı Kısa Film Festivali Öykü Yarışması
• En İyi Öykü Ödülleri: Nurcan Elver, "Bando"; Nevin Erlap, "Pilot Köyde Panik Var"; Görkem Kızılçağlayan, "Film Şeridi".
• Jüri Özendirme Ödülü: "Tertemiz", Pınar Karhan
• Jüri Özel Ödülü: "Siz Arayın Müstahakını Biz Verelim", Pınar Öğünç.