Kültür Sanat Merakla beklenen konserler Salon'da!

Merakla beklenen konserler Salon'da!

02.01.2013 - 15:09 | Son Güncellenme:

Bağımsız ve alternatif müziğin merakla beklenenleri de sezon boyunca Salon’da!

Merakla beklenen konserler Salonda

Brazzaville, Calexico, Mono, Jamie Lidell, Efterklang ve daha birçok isim…

Haberin Devamı

Robert Alfons ve Austra’dan Maya Postepski tarafından 2009 yılında kurulan ve ilk albümü TRST’yi Şubat 2012'de yayımlayan synthpop grubu Trust, 11 Ocak Cuma gecesi Salon’da... Crystal Castles, Austra ve Hercules and Love Affair gibi gruplarla sıklıkla aynı sahneyi paylaşan Trust’un İstanbul konserini Kim Ki O açacak. Gecede DJ set'in başında ise The Great Moon Hoax olacak.

Salon Şubat ayında da sürpriz isimlerine devam edecek. Eylül 2012'de yayımladığı ilk albümüyle, NME dergisinin "Dinlenmesi Gereken 100 Yeni Grup" listesinde alan İngiliz saykodelik rock grubu Toy 1 Şubat Cuma, Gorillaz, Bloc Party ve Peter Bjorn gibi isimlerin şarkılarına yaptığı düzenlemelerle dünya çapında ses getiren İngiliz elektronik/disko-rock üçlüsü We Have Band 8 Şubat Cuma, İstanbul aşığı David Brown önderliğindeki Amerikalı indie pop grubu Brazzaville 9 Şubat Cumartesi, İspanyol usulü rock’n roll’un son dönemde öne çıkan isimlerinden, “Malo" ve "Ella" adlı şarkılarıyla dünya çapında üne kavuşan müzisyen ve oyuncu Bebe 15 Şubat Cuma gecesi Salon takipçileriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Salon programı bahara da rengarenk müziklerle girecek. 16 Horsepower grubunun vokalisti David Eugene Edwards tarafından kurulan Amerikalı "low folk" grubu Wovenhand 1 Mart Cuma, Amerikan ‘folk’unu ve Latin müziğini olağanüstü bir biçimde kaynaştıran, sevilen grup Calexico, Eylül 2012'de yayımladığı, hayranlarının takdirini toplayan Algiers adlı son albümünün turnesinin İstanbul ayağında 2 Mart Cumartesi ve 3 Mart Pazar, başta Japonya ve Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanında büyük bir hayran kitlesine sahip, özellikle hipnotize edici sahne performansıyla ilgi çeken Japonya’dan çıkma enstrümantal rock grubu Mono 9 Mart Cumartesi, kayıtlarını konser sırasında yeniden düzenlediği doğaçlama canlı performanslarıyla tanınan neo soul’un ünlü ismi Jamie Lidell 23 Mart Cumartesi gecesi Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon sahnesinde olacak. Salon 11 Nisan Perşembe akşamı, kurulduğu 2006 yılından bu yana hayran kitlesini her geçen gün artıran Teksaslı enstrümantal/deneysel müzik grubu Balmorhea’yı, 4 Mayıs Cumartesi gecesi ise Danimarka'nın başarılı müzik topluluklarından Efterklang’ı ağırlayacak.