Kültür Sanat Mevlana’nın ve sufizmin etkileri tişörtlerde!

Mevlana’nın ve sufizmin etkileri tişörtlerde!

25.11.2013 - 16:17 | Son Güncellenme:

Her tasarımında anlatacak bir derdi olan KAFT, Dervishud, Sema ve Soul of Kaft isimli tasarımlarıyla Mevlana’nın ve sufizmin tüm dünyayı etkilemiş inanç sisteminden esinleniyor.

Mevlana’nın ve sufizmin etkileri tişörtlerde

SEMA

Haberin Devamı

Mevlana Celaleddin Rumi’nin “Bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun; tek kanatla uçulmaz zaten” cümlesinden esinlenilerek ortaya çıkan tasarım, Mevlana’nın insan olmanın tabiatı hakkındaki görüşünü vurguluyor. İnsan şüphesiz korku duyar; ancak yoluna umutla devam eder.

DERVISHUD

Dervishud’un mottosu geleceğin sadece bizim çabamızla inşa edilebileceğine dair;

“Geleceği öngörmenin en iyi yolu onu icat etmektir.” Alan Kay

SOUL OF KAFT

Bu tasarımda Kaft ekibi Mevlana Celaleddin Rumi’den esinlenerek yola çıkışlarındaki amacı dile getiriyor; tasarımda kendi logoları olan makas işareti ile sufizmin simgesi olan ‘ney’ harmanlanmış.

“Yetmiş iki millet kendi sırrını bizden dinler. Biz bir perde ile yüzlerce ses çıkaran ney gibiyiz.” Mevlana.

Haberin Devamı

Yaratıcılığın gücüne inanan ekibi ile birçok büyük müzisyen, düşünür ve yazarın mottolarından yola çıkan KAFT’ta tişört, kapüşonlu sweatshirt, telefon kapağı ve wall art tasarımları bulunuyor.

Zihinlere ve yüreklere egemen olan popüler kültürün gerektirdikleri arasında sıkışmayan, standardizasyona karşı direnen ve çarpıcı düşüncelerin şekillendirdiği tasarımlarıyla gönülleri fetheden KAFT, geleceğin tasarımlarına imza atıyor.

Tasarımları 41 farklı ülkeye ulaşan KAFT ürünlerine sahip olmak isteyenler buraya:

www.kaft.com adresinden