Kültür Sanat Milliyet Sanat’ta “Anna Karenina”

Milliyet Sanat’ta “Anna Karenina”

31.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sanat rehberiniz Milliyet Sanat, 2007’nin ilk sayısında, edebiyatta, tiyatroda ve sinemada Anna Karenina olgusunu her yönüyle ele alıyor

Milliyet Sanat’ta  “Anna Karenina”
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

2007 yılında 35. yaşına basan Milliyet Sanat dergisi, ocak sayısında Kenter Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Anna Karenina”dan yola çıkarak edebiyatta, tiyatroda ve sinemada Anna Karenina olgusunu ele aldı. Derginin kapağında, Anna Karenina’ya sahnede can veren genç ve yetenekli oyuncu Yeşim Koçak’ın fotoğrafına yer verildi.

Haberin Devamı
Fikret Mualla anılıyor

Türk resim sanatının önde gelen isimlerinden Fikret Mualla için ölümünün 40. yılında bir sergi projesi hazırlandı. 20 Türk, 20 yabancı sanatçının Mualla’dan esinlenerek oluşturduğu eserlerin yanı sıra Fikret Mualla’nın kendi eserlerinin de görülebileceği sergi, ocak ayında Paris’te izlenecek; sonra da İstanbul, Ankara, İzmir, Ürgüp ve Bursa’ya uğrayacak. Son durağı tekrar İstanbul olan sergi, Artistanbul 2007 kapsamında görülebilecek.
Milliyet Sanat’ın diğer plastik sanatlar konuları arasında, Mevlana Yılı ilan edilen 2007’de düzenlenen “Hoşgörü / Tolerance '07” etkinliği ve Evrim Altuğ’un kaleminden Sabancı Müzesi’nde süren “Cengiz Han...” sergisi de var.
'Deniz dondu’ denen efsanevi 1929 Kışı’nı anlatan bir fotoğraf kitabı yayımlayan Cengiz Kahraman ile yapılan söyleşi de Milliyet Sanat’ta...

Haberin Devamı
Adnan Saygun 100 yaşında

Türk Beşleri’nden Ahmet Adnan Saygun’un 100. doğum yıldönümü olan 2007, besteci için düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Ufuk Çakmak’ın hazırladığı dosya, Saygun’un hayatını ve müziğini derinlemesine incelerken, Türk Beşleri ile ilgili tarihsel yanılgılara da dikkat çekiyor.
Milliyet Sanat’ın Genel Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz’ın 19 Ocak’ta Hilton Convention Center’da konser verecek olan Chuck Berry ile ilgili yazısını ve Lazca - Megrelce parçalardan oluşan caz albümü “Sala”yı yayınlayan Mircan ile yapılan söyleşiyi de müzik sayfalarında okuyabilirsiniz.

“Yandım Ali” geliyor

Suat Yalaz’ın ünlü çizgi romanından uyarlanan “Son Osmanlı-Yandım Ali”, 19 Ocak’ta vizyona girecek. Alin Taşçıyan, filmin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu ile görüştü. Genç oyuncu, “'Deli Yürek’ zamanında bana 'Miroğlu’ diye sesleniyorlardı. Artık beni; filmdeki karakteri oynayan kişiyi görüyorlar” diyor. Ayrıca, “Beynelmilel”de 'pavyoncu’ rolüyle karşımıza çıkan Nazmi Kırık ile yapılan söyleşiyi de Milliyet Sanat’ta okuyabilirsiniz.
Atilla Dorsay ise bu ay gösterime girecek olan “Blood Diamond” adlı filmden hareketle, konusu Afrika’da geçen filmleri kaleme aldı. Agâh Özgüç de “Takva”dan yola çıkarak Türk sinemasında din öğesini içeren filmleri yazdı.

Haberin Devamı
Yeni yayınlar

Şair-yazar Roni Marguiles’in “Bugün Pazar Yahudiler Azar” ve “TK1980” adlı kitapları eşzamanlı olarak yayımlandı. Yazar “Normal koşullarda bir Yahudi İstanbul sokaklarında korku içinde dolaşmaz ama Yahudiliğin tehlikeli olduğu günleri hatırlar. Türkiye, Edirne olaylarının, Varlık Vergisi’nin, 6 - 7 Eylül’ün bir daha olmayacağı güvenini telkin etmiyor” diyor.
Filiz Aygündüz, Sezen Aksu’nun şarkı sözlerini bir araya getiren “Eksik Şiir” üzerine yazdı. Bütün kitapları ocak sonundan itibaren Kanat Yayınlarınca tekrar yayımlanacak olan Leyla Erbil de derginin bu ayki konukları arasında...

Milliyet Sanat artık 'DVD’li

Ocak sayısına kadar okurlarına VCD formatında film hediye eden Milliyet Sanat artık, her sayıyla birlikte DVD verecek. Bu ay Marco Bellocchio’nun yönettiği “Günaydın Gece” adlı filmin DVD’sini derginizle ücretsiz edinebilirsiniz.
“Günaydın Gece”, İtalya’da 30 yılı aşkın süre iktidarda kalan Hıristiyan Demokrat Partisi’nin lideri Aldo Moro’nun 1978’de Kızıl Tugaylar’ca kaçırılıp 55 gün rehin tutulduktan sonra öldürülmesini anlatıyor.