Kültür Sanat Muhabbetin komedisi

Muhabbetin komedisi

17.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Podcast olarak beğeni toplayan, ardından sahne gösterisine de evrilen mizah programı “Meksika Açmazı” şimdi de sinema filmi olarak perdede…

Muhabbetin komedisi

MÜJDE IŞIL- Mesut Süre, Anlatanadam ve Fazlı Polat’ın sevilen poscast serisi ve sahne gösterisi “Meksika Açmazı” iki farklı hedef kitleyi birleştirme hedefiyle vizyona giriyor. Öncelikli kitle, üçlünün hayranları elbette… Diğer hedef kitle ise bu filmin herkese hitap eden, popüler bir komedi olup olmayacağının kararını verecek. Üçlüyü sevenlerin zaten beğeneceği yapım, genel kitleyi de kucaklayacak gibi görünüyor. Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam, Kapadokya’ya reklam çekimi için gider ancak çeşitli tersliklerle uğraşmak zorunda kalırlar. Karşılaştıkları tanıdıklar sayesinde geyik muhabbetinin de dibine vururlar.

Haberin Devamı

Doğaçlama hissi

“Meksika Açmazı”, üçlü arkadaş grubunun geyik muhabbeti üzerine kurulu. Film, Kapadokya’nın güzelliklerini gösterdiği sahnelerde sinemasal açıdan seyir zevki sunuyor. Bir de sinemasal referanslarında… “G.O.R.A.”nın Arif’ini anımsatan halıcı karakter, “True Lies/Gerçek Yalanlar”ın ünlü tango sahnesinin ve “Mavi Boncuk”ta tüm ailenin halı içinde Emel Sayın’ı taşıdığı sahnenin benzeri “Meksika Açmazı”nı sinemaseverler açısından keyifli kılıyor.

Eğer üçlünün muhabbetine yabancıysanız bile film, ilerleyen dakikalarında mizahına alıştırıp güldürtmeyi başarıyor. O kadar ki bazen elde senaryo yokmuş da her şey doğaçlama gelişiyormuş hissi yaratıyor muhabbetler. Hediye almak, şarkı söylemek vs. gibi çok basit konulardan kolayca ve güldürebilen bir mizah çıkartabiliyor üçlü. Genel bir bütünlük derdi olmadan sadece güldürmeye odaklanan bir komedi için mizahın, argo ve küfür kullanılmadan ifade edilme çabası da dikkate değer.

Haberin Devamı

Musallat” ile başladığı sinema kariyerinde “Siccin” serisi başta olmak üzere çoğunlukla cinli filmler yöneten Alper Mestçi, “Sabit Kanca”dan sonra yine komedi deniyor. Ama bu bir yönetmen filminden ziyade popüler mizahçıların filmi.

Vizyonda öne çıkanlar

Muhabbetin komedisi

*“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes/Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı”: Suzanne Collins’in 2020 tarihli aynı adlı kitabından uyarlanan film, ünlü “Açlık Oyunları” üçlemesinin 64 yıl öncesini anlatıyor. Bir zamanların görkemli Snow ailesi zor zamanlardan geçiyor ve ailenin kaderi, Coriolanus’un cazibesiyle, zekâsıyla, hamleleriyle diğer akıl hocalarını gölgede bırakıp haracını Oyunlar’ın galibi yapmasına bağlı. Ama Coriolanus’a kötülerin en kötüsü 12. Mıntıka’nın kız haracına akıl hocalığı yapmak gibi onur kırıcı bir görev veriliyor. Arenanın içinde ölümüne bir dövüş sürüyor. Arenanın dışında ise talihsiz haracına yakınlık duymaya başlayan Coriolanus kurallara uyma zorunluluğuyla bedeli ne olursa olsun yaşama arzusu arasında kalıyor. Orijinal üçlemede Donald Sutherland’in canlandırdığı Coriolanus Snow’un gençliğine bu filmde Tom Blyth hayat veriyor.

Haberin Devamı

*“Alya”: Aynı adlı dizi projesi bu sefer Jandae Percem’in yönetmenliğinde perdeye geliyor. Hafızası silinen ve evlenmek üzere olan bir askerin, yavaş yavaş geçmişini hatırlamasını ve gerçek kimliğinin ortaya çıkmasını anlatan yapım, özel güçleri olan kadın kahraman filmi olma iddiasında. Aksiyon ve bilimkurgu türündeki filmin oyuncu kadrosunda Edis Görgülü, Jandae Perçem, Hande Ataizi, Gonca Vuslateri, Beste Kökdemir yer alıyor.