Kültür Sanat Multitap Salon'da!

Multitap Salon'da!

21.02.2012 - 16:19 | Son Güncellenme:

Salon, bu hafta sonu Türkiye alternatif rock müziğin yükselen iki grubunu sahnesinde ağırlıyor.

Multitap Salonda

Politik ve eleştirel sözlere sahip müzikleriyle Neyse, 24 Şubat Cuma gecesi, alternatif ve bir o kadar da eğlenceli müzikleriyle son zamanların yükselen gruplarından Multitap ise 25 Şubat Cumartesi gecesi Salon’da olacak. Müzikleri ve sahne performansıyla adından söz ettiren Neyse, Salon’da

Haberin Devamı

Selim Kırılmaz (vokal, bas), Melih Balta (gitar) ve Deniz Ünlü (davul) birlikteliğinden oluşan Neyse, adaletsizliği ve eşitsizliği içeren şarkı sözleri ve muhteşem sahne performanslarıyla 24 Şubat Cuma gecesi saat 22.00’de Salon’da sahne alacak.

2000'lerin başında Deniz Ünlü ve Selim Kırılmaz tarafından kurulan Neyse, çalışmalarını Yeşilköy'deki garaj stüdyolarında sürdürdü ve 2003'ten itibaren çeşitli rock bar ile festivallerde sahne aldı. Babajım Stüdyoları ve Radyo Eksen işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Be The Band’ müzik yarışmasında birinci olan grup, adını taşıyan ilk albümünü Ekim 2011'de yayımladı.

Neyse, farklı müzik yazarları tarafından hazırlanan “2011'in en iyi albümleri” sıralamasında ilk üç içinde yer aldı. Albümlerinde yer alan Hokkabaz şarkısına çektikleri videoklip ile 2011 yılının en büyük sürprizlerinden biri olan grup, birçok eleştirmen ve dinleyici tarafından albümün favori parçaları arasında gösterilen Siyah (Esved) adlı şarkısına çektiği ikinci videoklipleriyle de adından söz ettirmeye devam etti.

Haberin Devamı

Neyse, grupla aynı ismi taşıyan albümlerinde yer alan parçaları ve daha fazlası ile 24 Şubat tarihinde Salon sahnesinde yeniden Istanbul izleyicisiyle buluşuyor. Konserin biletleri 25 TL (ayakta) ve 20 TL (öğrenci) üzerinden, Biletix satış kanalları veya Salon gişesinden temin edilebilir.

Eğlenceli müzikleri ve klipleriyle dikkat çeken Multitap, Salon sahnesinde

2006 yılında dört yakın arkadaş olan Selim Siyami Sümer (vokal ve gitar), Muhammed Ali Cihan (davul), Ali Sertaç Özgümüş (klavye) ve Taçkın Bilal (bass gitar) tarafından kurulan Multitap, keyifli şarkılarını 25 Şubat Cumartesi gecesi saat 22.30’da Salon’da seslendirecek.

Multitap grubu ismini ilk olarak 2010 yılında çıkardığı “Takım Oyunu” albümüyle duyurdu. Prodüktörlüğünü Demet Evgar’ın üstlendiği bu albümün en sevilen parçası Battaniyem klibinin yönetmenliğini ise Metin Arolat yaptı. Grup, yeni albüm hazırlıkları öncesinde Kemal Uzun’un yönettiği, Ali Atay, Fırat Tanış, Mete Horozoğlu, Demet Evgar, Rasim Öztekin ve Erdal Tosun’un rol aldığı “Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo” filminin tüm müziklerini hazırladı ve “Efes Pilsen One Love 2010” dahil olmak üzere çeşitli prestijli organizasyonlarda yer alarak sesini daha geniş kitlelere duyurmayı başardı. Grup son olarak bu yıl, Demet Evgar ile birlikte Sevgililer Günü’ne özel bir şarkı yayınlayarak hayran kitlesini daha da artırdı.

Haberin Devamı

İkinci albümleri “Özel Birisin”i geçtiğimiz sonbaharda piyasaya çıkaran Multitap, “Aşk Şarkıları Hiç Bu Kadar Mutlu Olmamıştı” yorumuyla albümlerinin farklı bir yerde olduğunu dile getiriyor. Grup adını, Playstation’da aynı anda maç yapabilmelerini sağlayan, dönemin oyun konsollarından olan ve dört joystick'i aynı anda bağlayabilen aracın adı Multitap’dan esinlendi.

Multitap konserinin biletleri 35 TL (ayakta) ve 25 TL (öğrenci) üzerinden, Biletix satış kanalları veya Salon gişesinden temin edilebilir.

Salon gişesi Pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilirler.