Kültür Sanat Müziğin aşkıyla durmadan çalınız!

Müziğin aşkıyla durmadan çalınız!

04.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri, Los Angeles ’dan Vocal Academy of Opera; sanatçıları, sanatseverleri ve akademisyenleri “Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali”nde  Bodrum’da buluşturuyor!

Müziğin aşkıyla durmadan çalınız

17 Temmuz’a kadar sürece festivalde ABD, Yeni Zelanda, Meksika, İtalya, Almanya, İngiltere gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden profesyonel sanatçılar, gelecek vadeden yetenekler ve akademisyenler Bodrum’da bir araya gelecek. Yaşları 18-40 arasında değişen katılımcılar Türkiye’den müzisyen ve akademisyenlerle de çalışma fırsatı bulacak. Mozart, Bellini, Bizet, Puccini, Glinka, Verdi gibi değerli bestecilerden eserler icra edecekler ve Türk Sanat Müziği öğrenecekler.

Haberin Devamı

Shakespeare’in “Eğer müzik aşkın gıdasıysa durmadan çalınız” dizelerinden yola çıkan VAO, halka açık olarak gerçekleştirdiği  festivalde  Puccini’nin sevilen tiyatro ve müzikal eserlerinden düetler ile aryalar, ünlü opera müzikleri ve Mozart ’ın “Don Giovanni”  operası izleyiciye sunacak.  Vocal Academy of Opera, opera ve müzikal tiyatronun geniş kitlelerle buluşmasına, sanatın dili aracılığıyla kitleler arası diyalog kurulmasına ve operanın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Farklı ülkelerden gelen katılımcılara ses derslerinden vokal koçluğuna, oyunculuktan diksiyona, yoga ve meditasyon sınıflarından İtalyanca dil derslerine çok kapsamlı bir program sunuyorlar. Çeşitli sahnelerde gerçekleştirecekleri  etkinliklerle  katılımcılara performans sergilemeleri ve deneyim kazanmaları için de olanak sağlıyorlar.