Kültür Sanat Ne okuyorlar

Ne okuyorlar

18.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ne okuyorlar

Ne okuyorlar


       Oyuncu olmak
       Haluk Bİlgİner: Birkaç kitabı bir arada okuyorum, özellikle de senaryolar okuyorum, senaryolardan vakit bulabildiğim ölçüde başka kitaplar da okuyorum. Şimdilerde okuduğum kitap, “Michel Caine’in Anıları". Michel Caine, çok sevdiğim bir oyuncu. Şarap gibi bir oyuncu. Onun, kariyerinde yaşadıklarını okumak ilginç. Mesela John Travolta da böyle bulduğum bir oyuncudur.

       Felsefe ve psikoloji
       Zuhal Olcay: Şu anda Doğan Cüceloğlu’nun “Savaşçı" isimli kitabını okuyorum. Gerçi henüz başladım, daha ortalarındayım, ama çok sevdim. Çünkü ilgi duyduğum iki alanı da kapsıyor: Felsefe ve psikoloji. Özellikle insan psikolojisi çok ilgimi çekiyor. (Bir hatırlatma da bizden: Doğan Cüceloğlu’nun “İnsan ve Davranışı" isimli kitabına da bakılabilir.)

       Değiştim...
       İlhan Berk: Son olarak Zohar’ı, “Ortaçağ Yahudi Mistikleriöni okudum. (Kabalcı Yayınları) Zohar’ı kısa bir süre olsa da okuyup bitirdiğimde kendimi değişmiş buldum. Kabalacılar gibi de sözcükleri hem görür hem de duyar oldum. Bir kabalacı şiddeti ve sürekli kötülük olan zevki aşmaya, onun gereksizliğine inanır diye okudum. Bunu anlamadım. Tevrat’ın etrafındaki çit çatlamalı.