Kültür Sanat Neslihan Engin yeni teklisi "Olaysız Dağılalım" dinleyiciyle buluştu

Neslihan Engin yeni teklisi "Olaysız Dağılalım" dinleyiciyle buluştu

31.05.2021 - 10:41 | Son Güncellenme:

Neslihan Engin’in yeni şarkısı “Olaysız Dağılalım” Lucky Ones Music ve Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlandı.

Neslihan Engin yeni teklisi Olaysız Dağılalım dinleyiciyle buluştu

Uzun zamandır müzik sektöründe söz yazarı, besteci ve aranjör olarak çeşitli sanatçıların albümlerinde yer alan, 2010 yılında ilk albümü "Ruhum Su Aldı"yı, 2014 yılında ikinci albümü "Yara"yı, 2020 yılında  Efeflow ile rap düeti olarak yayınlanan ve büyük ilgi gören “Yollarında”yı yayınladı.
Albümlerinde farklı dönemleri ve tarzları bir araya getirip ortaya yepyeni yorumlar çıkarması ile dikkatleri çeken ve ilk albümüyle müzik camiası tarafından "Türkiye'nin Tori Amos"u olarak addedilen Neslihan Engin, yepyeni bir şarkıyla müzikseverlerle buluşuyor.

Olaysız Dağılalım”ın düzenlemesi, Kargo grubundan tanıdığımız ve Neslihan Engin’in uzun zamandır birlikte çalıştığı Prodüktör ve Aranjör Selim Öztürk tarafından yapıldı. Şarkının Retro havasını yansıtan gitarlar ve diğer enstrümanlar canlı olarak kaydedildi, analog bir sistemle mikslendi. Video klibi son dönemlerin başarılı yönetmenlerinden Umut Aral tarafından çekildi. Klipte de şarkının Retro tarzını yansıtan dokunuşlar; Bohemian Rhapsody’ye yapılan bir gönderme, kaleydoskop, disko topu, gibi detaylarda kendini gösteriyor.

Parçanın tarzını “Retro Romantik Rock” olarak tanımlayan Engin, yeni şarkısını yazarken salgın döneminin de etkisiyle içe kapanma, yalnızlık duygusunun artması ve romantik ilişkilerde yabancılaşma ile ilgili hislerden etkilendiğini söylüyor.