Kültür Sanat OCTAVA Ensemble büyüleyecek

OCTAVA Ensemble büyüleyecek

01.09.2014 - 14:32 | Son Güncellenme:

Polonyalı a capella grup OCTAVA Ensemble, St. Esprit Katedrali'nde dinleyicileri büyüleyecek

OCTAVA Ensemble büyüleyecek

Boğaziçi Üniversitesi tarafından 2009’dan bu yana düzenlenen Türkiye’nin ilk korolar festivali KoroFest, bu sene Polonyalı profesyonel a capella grubu OCTAVA Ensemble’ı ağırlıyor. Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile 5 Eylül Cuma günü saat 20:00’de St. Esprit Katedrali'nde ücretsiz gerçekleştirilecek konserde Polonyalı grup, geç Rönesans ve erken Barok şarkılarını içeren repertuarı ile müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Müzik eleştirmenleri tarafından genç kuşağın en ilginç vokal gruplarından biri olarak kabul edilen OCTAVA Ensemble, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği, Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı Culture.pl işbirliği ile Türkiye’nin ilk koro festivali KoroFest’te sahne alıyor.

Polonya oda müziğinin önde gelen gruplarından olan OCTAVA Ensemble’ın repertuarı geç Rönesans ve erken Barok şarkılarını içeren 16. ve 17. yüzyıl müziklerinden oluşuyor. Grubun, İstanbul konseri için hazırladıkları özel repertuarında önceki albümlerinde yer alan çok sesli parçalar da bulunuyor. OCTAVA Ensemble, bugüne kadar Polonyalı usta klasik müzik şefi Krzysztof Penderecki, İngiliz elektronik müziği sanatçısı ve bestecisi Aphex Twin, 90’lı yılların ünlü İngiliz trip-hop müzik grubu Portishead ve İngiliz İndie-pop ikilisi Goldfrapp gibi sanatçı ve gruplarla ortak avangart yapımlarda da yer aldı.

Haberin Devamı

Zygmunt Magiera’nın sanatsal direktörlüğündeki OCTAVA Ensemble, sekiz kişiden oluşuyor. Koro’nun İstanbul’da vereceği konserde, Anna Magiera, Marta Zagata-Bugajska (soprano); Karol Bartosi?ski, Ma?gorzata Langer Król, (alto); Zygmunt Magiera, Mateusz Prendota (tenor); Bart?omiej Pollak, Maciej Dru?kowski (bass) sahne alacak.

OCTAVA Ensemble bugüne kadar, Polonya’nın pek çok farklı şehrinde gerçekleşen festival ve yarışmalara katıldı, birçok ödül kazandı. Bu ödüller arasında Polonya koro müziği alanındaki en prestijli ödüllerden olan “39. Legnica Cantat Yarışması Büyük Ödülü” ve “10. Cantio Lodziensis Yarışması Büyük Ödülü” de bulunuyor.

Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü” nedeniyle tüm sene boyunca gerçekleşecek etkinlikleri görmek için

http://turkiye.culture.pl/tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

St. Esprit Katedrali Adresi: Cumhuriyet Caddesi 127/A, Harbiye, İstanbul